TAKTISK TRIUMF:  Katjusja fikk mye tyn for sin taktikk på gårsdagens etappe, men i dag spilte de kortene sine perfekt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TAKTISK TRIUMF: Katjusja fikk mye tyn for sin taktikk på gårsdagens etappe, men i dag spilte de kortene sine perfekt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Kristoff: - Planen var å bli nummer to i dag

Katjusjas taktikk førte til sammenlagtseier.

STAVANGER (procycling.no): Tusenvis av oppmøtte publikum i Stavanger håpet på en ny seier til Alexander Kristoff (Katjusja) på hjemmebane i Tour des Fjords, men 27-åringen bestemte seg før start for å heller kjøre som hjelperytter for sin lagkamerat Marco Haller.

- Planen var å bli nummer to i dag, og Marco nummer én, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

Slik gikk det ikke, men det ble likevel en jubeldag for Katjusja.

Haller kom seg nemlig med i en liten gruppe som gikk over Grisabakken etter et rykk av Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka), mens Kristoff satt bak og passet på sammenlagtlederen Søren Kragh Andersen (Team Trefor).

Les også: Endelig vant Edvald igjen!

- Når han kommer unna uten Søren, var planen ikke å spurte i tilfelle det var tett om sekundene. Jeg skulle heller prøve å blokke litt i spurten, forklarer Kristoff.

Derfor deltok han ikke i spurten om femteplassen, som ble vunnet av Jasper Stuyven (Trek).

- Nå fikk jeg ikke spurta i dag. Jeg var redd for å ta inn sekunder hvis det var tett, derfor lot jeg være. Når Marco vinner sammenlagt, så redder det dagen.

Veldig fornøyd
Flere kritiserte Katjusja for deres taktikk på den tredje etappen, da de lot en gruppe med Haller holde unna hele veien til mål istedenfor å støtte Kristoff som satt i gul trøye.

Nå endte de likevel opp med den gule trøyen til slutt, mens lag som Orica-GreenEdge og MTN-Qhubeka ble stående igjen uten et toppresultat i sammendraget.

Les også: - Det var en spesiell taktikk

- Vi er veldig fornøyd. Vi tar tre etapper og sammendraget. Alle snakket om at vi skulle vinne fem etapper, men det var tøft her på hjemmebane, innrømmer han. 

- I går synes jeg vi fikk litt ufortjent tyn. Mange hadde dårligere taktikk enn oss. Vi var de eneste som satt igjen, utenom Søren, mens alle andre hadde tapt før i dag. Jeg vet fortsatt ikke helt hva de andre holdt på med i går, sier han.

Selvsikker
Haller vant dermed sitt første etapperitt i karrieren.

- Dette gjorde meg veldig glad og selvsikker. Jeg leverte når det virkelig var nødvendig. Jeg er utrolig glad for laget, vi har jobbet knallhardt hele uken og det er fantastisk å avslutte med den gule trøyen på mine skuldre, sier han til procycling.no.

- Var gårsdagens brudd planlagt?

- Man kan ikke planlegge slikt. Vi hadde Alex som vår leder, og vi ville vinne løpet med han. Men plutselig satt jeg i bruddet.

24-åringen har kjørt meget sterkt så langt i år, og ligger an til å bli en av Kristoffs opptrekkere under Tour de France.

- Jeg håper vi kan levere i Tour de France også, avslutter østerrikeren.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.