Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff: - Ser for meg å bli i Katjusja

Dersom laget innfrir visse krav.

STRESSER IKKE: Så lenge det sportslige opplegget er bra, og lønna matcher det han kunne fått andre steder, ser Alexander Kristoff ingen grunn til å forlate russiske Katjusja. Dette bildet er tatt i forbindelse med årets Tour of Qatar. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
STRESSER IKKE: Så lenge det sportslige opplegget er bra, og lønna matcher det han kunne fått andre steder, ser Alexander Kristoff ingen grunn til å forlate russiske Katjusja. Dette bildet er tatt i forbindelse med årets Tour of Qatar. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): - Dette er den beste treningsgruppa jeg har hatt så langt i Katjusja, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Han er på treningssamling i spanske Calpe, og kan fortelle at klassikergruppen holder det gående minst én time lengre enn klatrerne.

Det varmer et topptrent hjerte fra Stavanger.

- Jo mer internasjonal gruppen blir, jo bedre er det for meg, sier han om hverdagen blant spanjoler, italienere, noen russere, en ammem nordmann, en latvier, et par tyskere og en østerriker.

Blir så lenge lønna matches 27-åringen trives så godt i laget, at han ikke ser noen gode grunner for å bytte lag, foran en sesong han vil sykle på utadgående kontrakt.

- Jeg ser for meg at jeg blir, men det kommer an på tilbudet. Jeg har ikke signert noen forlengelse eller fått noe nytt tilbud ennå. Så lenge tilbudet er like bra som det andre lag kommer med, ser jeg for meg å bli.

• Les også: Storlag jakter Kristoff foran 2016-sesongen

Etter fjorårets kanonsesong kom ryktene om at Trek Factory Racing så nordmannen som en ideell erstatter for Fabian Cancellara i klassikerne.

• Få siste nytt om sykling - følg procycling.no på Facebook!

Også Team Sky har vært interessert.

- Jeg regner med at en del lag er interessert etter sesongen jeg hadde i fjor, sier Kristoff ubeskjedent.

Stresser ikke med ny avtale På en utgående treårsavtale vet han også at det vil komme mange spørsmål om framtida hans.

Sykkelsporten har en ubeskreven regel om at avtaler ikke skal inngås eller offentliggjøres før etter 1. august, men den blir ikke overholdt.

I Thor Hushovds selvbiografi kom det blant annet fram at han skrev under for BMC Racing dagen etter Flandern rundt, mens Peter Sagan skal ha underskrevet for Tinkoff-Saxo allerede i februar.

Kristoff ønsker uansett ikke å stresse med dette, og er meget tilfreds med sin nåværende arbeidsgiver.

- Så lenge det sportslige opplegget er bra nok, foretrekker jeg å bli værende, gjentar han.

Etter å ha kjørt i to år med fast grunnlønn, er det liten tvil om at årets Sanremo-vinner vil inn på en mer prestasjonsbetinget avtale i Katjusja.

Tok en prat med Paolini Etter oppturen i år, har Kristoff håndplukket ryttere som Jacopo Guarnieri og Sven Erik Bystrøm til laget.

I tillegg har Rudiger Zelig, Marco Haller, Alexander Porsev og Viatsjeslav Kuznetsov blitt en del av «hans menn».

Også samarbeidet med Luca Paolini har gått bra.

• Les også: Tour de France i fare for Kristoff

Etter spekulasjoner om at han er ønsket som en del av Giro d´Italia-troppen neste vår, tok Alexander en liten prat med den italienske veteranen under torsdagens trening.

- Det han fortalte meg var at han mer hadde foreslått meg til giroen, fordi det passet meg bra. Det virker ikke som han skjønte at det kom til å bli slått så stort opp. Som italieneren er han nok veldig interessert i å kjøre giroen selv. Forrige gang han gjorde det, vant han én etappe og kjørte i den rosa ledertrøyen, så da trenger det kanskje ikke meg, uansett? fleiper Kristoff.

- Jeg kjører der laget vil jeg skal kjøre Når spørsmålene om giroen eller touren dukker opp, er Stavanger-mannen svært avslappet til det.

- Det er ikke noe jeg tenker på nå i det hele tatt. Nå trener jeg mot klassikerne, og det er det jeg fokuserer på. Egentlig hadde jeg ikke trengt å få beskjed før rundt Paris-Roubaix om hvilket etapperitt de vil jeg skal kjøre.

- Hva ønsker du selv?

- For meg er det litt todelt. Tour de France er mye større enn giroen, i hvert fall i norske øyne. Som syklist skal man gjerne vinne etapper i alle de tre store, og jeg har ikke gjort det i giroen eller vueltaen. Jeg får garantert mer støtte i giroen, og det er en fordel for meg. Men jeg kjører der laget vil jeg skal kjøre. Begge deler er helt greit for meg, selv om det er en del ritt i Norge som går fløyten med giroen.

- Er det vanskelig å toppe formen inn mot starten i giroen?

- Det kan være det. Det blir litt tett opp mot klassikerperioden. Men har du det på programmet, klarer du sikkert å motivere deg for det. Jeg hadde ingen problemer med å motivere meg for det for to år siden, og denne sesongen vant jeg i Frankfurt i starten av mai, selv om formen ikke var spesielt god.

Dårlig tid til sesongplanlegging Fredag har rytterne treningsfri i spanske Calpe, men det går med tid til en fotoseanse og lagpresentasjon på kvelden, med påfølgende presseseanse.

Derfor tror ikke Kristoff at han får noe med klarhet i sesongplanen før han møter pressen. Katjusja er på samling til 12. desember.

Forhåpentligvis vet han mer innen Spania-oppholdet er over.

- Det er ganske tett program, så jeg vet egentlig ikke når vi får satt oss ned og tatt den praten. Kanskje blir det tid på den neste treningsfrie dagen.

Programmet fram til Paris-Roubaix er det ingen tvil om:

- Det blir Qatar, Oman, Het Nieuwsblad og Kuurne. Deretter blir det Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico. Jeg foretrekker Paris-Nice for da får man en ukes hvile inn mot Sanremo. Så dropper jeg Waregem (Dwars door Vlaanderen) og kommer tilbake til Harelbeke (E3) og Gent-Wevelgem. Etter det blir det De Panne, Flandern, Scheldeprijs og Roubaix.

- Dette vet du jo ikke nå, men kan det være aktuelt å kjøre vueltaen i august?

- Borsett fra VM har jeg ikke kjørt et enestre ritt i Spania, så hvorfor ikke? Tradisjonelt sett er det den beste oppkjøringen mot VM, men (Michal) Kwiatkowski vant i fjor etter å ha kjørt GP-rittene i Montreal og Quebec. Jeg prøver gjerne vueltaen et år, men jeg vet ikke om det blir allerede i 2015, sier Kristoff.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

ROSER TRENINGSGJENGEN: Klassikergruppen i Katjusja har kommet godt igang med treningen i Calpe. Det setter Alexander Kristoff pris på. Her under en styrkeøkt i Spania ifjor. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
ROSER TRENINGSGJENGEN: Klassikergruppen i Katjusja har kommet godt igang med treningen i Calpe. Det setter Alexander Kristoff pris på. Her under en styrkeøkt i Spania ifjor. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling