Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff: - Setter livet i perspektiv

Sykkelprofilene triste etter dødsfallet i Paris-Roubaix.

OMKOM: Michael Goolaerts døde etter søndagens Paris-Roubaix. AFP PHOTO
OMKOM: Michael Goolaerts døde etter søndagens Paris-Roubaix. AFP PHOTO Vis mer

ZAVENTEM, BRUSSEL (procycling.no): – Jeg har ikke så mye å si. Triste nyheter og setter livet i perspektiv. Krasjen jeg hadde i går ble ganske betydningsløs når man får slike nyheter etter målgang, sier Alexander Kristoff i en kort kommentar til procycling.no etter at nyheten om dødsfallet til Michael Goolaerts ble klar.

Nordmannen veltet selv i stor fart og måtte legge seg med en blodig og sår rygg etter Paris-Roubaix.

For Michael Goolaerts endte rittet allerede rundt ti mil tidligere, etter at han fikk hjertestans på den andre brosteinssektoren. Etter å ha blitt fraktet til sykehuset i Lille med helikopter, omkom han sent søndag kveld.

Fikk dødsbudskapet på senga

Mandag morgen er det en rekke syklister på vei hjem fra flyplassen i Brussel. Én av dem er amerikanske Taylor Phinney, som selv imponerte stort med en åttendeplass i rittet.

27-åringen tok seg tid til å snakke med procycling.no før han gikk om bord i flyet til Barcelona, og forteller at han fikk dødsbudskapet like før han skulle legge seg søndag kveld.

– Det er vanskelig å tro. Det er ikke noe du forventer å lese. Det satte en demper på dagens hendelser. Jeg føler for hans familie, ham, og alle involvert i laget. Jeg vet ikke hva du kan gjøre annerledes for å forhindre at noe slikt kan skje, sier han.

– Nære for meg

Selv kjenner han veldig godt til risikoen som følger med toppidretten. I 2014 krasjet han stygt i det amerikanske mesterskapet og brakk beinet. Godt over ett år brukte han på å komme tilbake i konkurranse, og fremdeles er det en skade som hemmer han vesentlig.

Samtidig er også hjerteproblemer noe han er så altfor godt klar over. De siste årene har en rekke ryttere blitt operert for hjerteforstyrrelser, og i 2016 døde også den 22 år gamle belgieren Daan Myngheer etter å ha fått hjerteinfarkt i Critérium International.

– Det er vanskelig å si hva som skjedde i går, uten å vite noe om hans medisinske historie og eventuelle medisiner han tar. Jeg vet at folk har hatt hjerteproblemer som har gjort at de har blitt dyttet ut av sporten. Kjæresten min har en liten elektro-stem nær hjertet for å sikre at hjertet fungerer skikkelig. Det er nære for meg. Bestefaren min døde av hjerteinfarkt. Faren min har hatt et hjerteinfarkt, forteller Phinney.

Fremdeles er selve hendelsesforløpet rundt dødsfallet til Goolaerts usikkert, og det har heller ikke kommet noen rapporter på at 23-åringen skal ha hatt hjerteproblemer tidligere.

Phinney selv forteller at de hvert år tar EKG-tester og stresstester for å forebygge hjerteproblemer.

– Jeg vet at hjertet mitt ikke er normalt. Om det kommer fra av å være en utholdenhetsutøver eller fordi jeg har bodd mye i høyden, vet jeg ikke. Det er tragisk. Det suger, avslutter han.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling