VELTET: Alexander Kristoff på den 17. etappen i årets Tour de France.
VELTET: Alexander Kristoff på den 17. etappen i årets Tour de France.Vis mer

Alexander Kristoff i Tour de France:

Kristoff: - Skulderen kjennes ikke bra ut

Alexander Kristoff veltet stygt på den 17. etappen.

SERRE CHEVALIER(procycling.no): Etter dagens første kategoriserte stigning, Col d’Ornon, kunne tv-bildene vise en tydelig mørbanket Alexander Kristoff stå igjen ved siden av veien.

Katusha-rytteren kom seg på sykkelen igjen, men måtte besøke legebilen flere ganger.

Siste nytt fra Serre Chevalier er at Kristoff likevel dropper røntgen, som tyder på at det går bra med nordmannen, og at ingenting skal være brukket.

Etter målgang fortalte nordmannen til procycling.no om hva som skjedde.

- Jeg har snakket med dem som var bak meg. Jeg treffer et hull, spiste en bar, og plutselig var jeg i lufta. Det var etter nedoverbakken, jeg skulle spise på flatene. Jeg hadde høy fart, men det gikk rett fram.

Tv-bildene viste at nordmannen hadde fått bandasjert den venstre albuen, og blødde fra en rift i ansiktet, under det venstre øyet.

- Han er med i rittet, men han har det vondt. Han fikk en smell i ansiktet, skulderen, albuen, hoften, overalt, kunne lagets pressesjef Phillip Mertens fortelle til TV 2 etter målgang.

Til slutt kom Kristoff i mål i en stor gruppetto, sammen med både Boasson Hagen og Stake Laengen.

KRISTOFF: Hadde store smerter etter velten. Foto: NTB Scanpix.
KRISTOFF: Hadde store smerter etter velten. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Kristoff forteller selv at han tror skadene ikke er så store at han må bryte rittet.

- Jeg slo skulderen ganske bra, så jeg vet ikke helt hvordan den er. Ellers tror jeg ikke det er noe som er knekt. Det gjør vondt, jeg har følt meg bedre.

Det ble med andre ord en særdeles tøff dag for nordmannen på sykkelsetet. Én førstekategori og to stigninger utenfor kategori er mer enn tungt nok selv uten smerter som følge av velt.

- Jeg så ham i langesonen, og han så ikke bra ut, kunne pressesjefen fortelle videre.

Underveis på etappen ble det rapportert at det ble forberedt umiddelbar røntgenundersøkelse etter målgang i Serre Chevalier.

Én mildt sagt kjent franskmann sørget derimot for at undersøkelsene blir utsatt.

- Den franske presidenten er her, så vi kommer oss dessverre ikke dit vi vil i målområdet. Derfor må Kristoff rett i bussen, vi kan ikke ta røntgen med en gang, avsluttet pressesjefen overfor TV 2.

Nordmannen var ikke den eneste som fikk smake på asfalten på dagens etappe. Tyskeren Marcel Kittel måtte bryte rittet etter å ha veltet tidlig.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!