Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske regnes ikke blant Roubaix-favorittene:

Kristoff: - Topp 3 redder vårsesongen min

30-åringen tror ikke han er noe dårligere enn i fjor.

HAR IKKE GITT OPP: Alexander Kristoff mener at den tredjeplass - eller bedre - søndag, likevel vil gi ham en godkjent klassikersesong. Her er han på vei tilbake etter å ha deltatt på lagpresentasjonen i Compiègne dagen før den store brosteinsfesten. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
HAR IKKE GITT OPP: Alexander Kristoff mener at den tredjeplass - eller bedre - søndag, likevel vil gi ham en godkjent klassikersesong. Her er han på vei tilbake etter å ha deltatt på lagpresentasjonen i Compiègne dagen før den store brosteinsfesten. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

COMPIÈGNE (procycling.no): For et par sesonger tilbake var Alexander Kristoff rytteren alle snakket om, og som ingen ville ha med seg inn til målområdet i det store klassikerne.

Det er nok fremdeles slik at de største klassikernavnene er mest komfortable med at sliteren fra Stavanger blir kjørt av nå også, men blesten rundt 30-åringen har nok lagt seg noe.

I opptakten til Paris-Roubaix har både belgiske Het Nieuwsblad og verdens største sykkelnettsted, cyclingnews.com - hoppet bukk over navnet hans i favorittvurderingene sine.

Hos feltet.dk er han omtalt og har fått to av fem oppnåelige stjerner. UAE-rytteren børster likevel manglende oppslutningen hos ekspertisen av seg med følgende kontra:

- Det var ingen nevnte meg før VM, heller - og da ble jeg nummer to, så det kan egentlig være det samme hva folk mener. Jeg kjører så godt jeg kan, sier han.

Jager Kristoff som han jaget Boonen

Sanremo-vinneren fra 2014 og Flandern-vinneren fra året etter, har alltid vært åpen om at det hele tiden kommer nye krefter som er yngre enn ham, og at faren for at de overvinner ham i mann-mot-mann-dueller på oppløpet hele tiden øker.

Den ett år yngre Marcel Kittel endte opp med å overta plassen hans i Katusha-Alpecin-mannskapet, og monumentene så langt i sesongen har vist at en hel rekke ryttere er på vei opp i systemet for å destabilisere det etablerte klassikerregimet.

Slik Tom Boonen og Fabian Cancellara nok følte det da Kristoff og Degenkolb mellom seg delte fire seirer i monumentene mellom 2014 og 2015, føler nok også han litt på det samme presset nå.

Godt synlig var det under Flandern rundt da Michael Valgren (26), Magnus Cort (25) og Mads Pedersen (22) alle så freshere ut enn nordmannen underveis. På Via Roma under Milano-Sanremo var også Caleb Ewan (23) en sykkelengde foran Kristoff og Arnaud Démare når det skulle spurtes om andreplassen.

- Jeg tenker ikke så mye på det, egentlig. Det vil alltid være gode ryttere. Om de heter Valgren, Cancellara eller noe annet. Det er ikke så mye jeg får gjort med de andre. Jeg må egentlig fokusere på meg selv, sier Kristoff til procycling.no i Compiègne.

Tapte for Démare to ganger

Både oppløpet i Sanremo og i Flandern har vært steder der Kristoff har vært nærmest uslåelig tidligere i karrieren.

Når vi spør om han selv føler at nederlagene i disse situasjonene dukker opp tettere enn tidligere, er det ikke et resonnement han går med på uten videre.

- Jeg vet ikke om du så spurten i Flandern, men der ble jeg rimelig skviset. Jeg hadde høyere fart enn ham (Démare) og tror jeg hadde tatt ham om vi hadde hatt helt like forutsetninger. Det er likevel ikke så nøye når man spurter om en femteplass, sier Kristoff dagen før Paris-Roubaix.

- Like bra på starten som jeg har vært før

Han har som kjent to topp 10-plasseringer fra Roubaix de foregående årene. Begge gangene har han tatt seg bryet med å vinne spurten om en «uviktig plassering» i en mindre gruppe.

Mens Kristoff i en del intervjuer har virket litt uinteressert og uinspirert foran selve brosteinsdronningen, innrømmer han på tomannshånd med procycling.no at hans egen form og ambisjoner faktisk harmonerer ganske så greit.

- Vi vet at vi ikke har det største klassikerlaget. Jeg følte at jeg kjørte bra i Flandern. Resultatet var ikke det jeg håpet på, men prestasjonen var bra. Jeg håper egentlig at jeg stiller på start i minst like bra form som jeg har gjort andre år. Jeg føler ikke at det er noe dårligere stilt enn før, sier Kristoff til procycling.no.

Han er også tydelig på hva han bør prestere dersom vårsesongen hans ikke skal avskrives som en fiasko. En fjerdeplass fra Sanremo og to seirer, innrømmer han at er under det han hadde forventet av seg selv:

- Får jeg en topp 10-plassering er jeg fornøyd med det i dette løpet. Men generelt for klassikerne, så vil det ikke være nok til å rette opp helhetsinntrykket. Da må det være en topp 3-plassering. Da vil jeg være fornøyd med sesongen. Blir det dårligere enn det, vil jeg ikke være fornøyd?

- Hvordan er stemningen i UAE-laget mot tampen av klassikerne?

- Den er ikke så veldig tung selv om resultatene kanskje burde ha tilsagt det.

- Og du: Er du litt smålei nå? Vil du heller hjem?

- Jeg har akkurat vært hjemme, så det går ganske greit, lyder svaret.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling