I FØRSTE GRUPPE: Alexander Kristoff (til h.) satte i første gruppe feltet sprakk opp i sidevinden. FOTO: TDW Sport
I FØRSTE GRUPPE: Alexander Kristoff (til h.) satte i første gruppe feltet sprakk opp i sidevinden. FOTO: TDW SportVis mer

Kristoff: - Var for kald til å spurte

Nordmannen klarte ikke å svare på Sonny Colbrellis langspurt.

(procycling.no): Også på den andre etappen av Paris-Nice skulle værforholdene vise seg å bli en avgjørende faktor. Allerede tidlig på etappen ble feltet fragmentert i sidevinden, og blant andre sammenlagtfavoritt Richie Porte havnet i bakevjen.

Det gjorde ikke Alexander Kristoff. Som på den første etappen, var han igjen å finne i den fremste gruppen. Denne gangen klarte imidlertid ikke frontgruppen å holde neste, større gruppen på avstand, og etappen endte dermed med en massespurt.

Med en imponerende langspurt var det Sonny Colbrelli som gikk seirende ut av bataljen, mens Kristoff endte på en niendeplass.

- Jeg ble litt for kald mot slutten, dessverre. Jeg klarte så vidt å holde i sykkelen, og da er det ikke så lett å spurte, sier Katusha-Alpecin-rytteren til procycling.no.

- Altfor kaldt

195 kilometer med sykling i to grader, vind og regnvær preger de fleste. For Kristoff ble de ufyselige værforholdene helt avgjørende.

Så lenge nordmannen satt i frontgruppen og tråkket mange watt for å øke avstanden ned til neste gruppe, følte han seg bra. Men da feltet samlet seg etter 138 kilometer og intensitetsnivået falt, begynte Kristoff å fryse.

- Da vi kjørte i vifte klarte jeg også å holde varmen, men da det roet seg mot slutten, og jeg satt i feltet uten å ta i, ble det altfor kaldt, forklarer Stavanger-karen.

Det satte sitt preg på oppløpet. Allerede da 500-metersmerket ble passert, satt Kristoff helt foran i feltet. I stedet for å starte spurten tidlig, nølte han i noen sekunder og ble passert av ryttere på motsatt side av veien.

- Det var ikke så smart, sier Kristoff, som uansett hadde hatt lite å svare med.

- Jeg var for kald. Musklene var helt koblet av de siste 25 kilometerne. Jeg skalv og hakket tenner.

- Hadde fortjent bedre

29-åringen var likevel ved godt mot etter målgang. For andre dag på rad, hadde han jo tross alt kommet seg med i den fremste gruppen i sidevinden - og satt farge på rittet.

- Jeg følte meg sterk underveis, sier Kristoff, som også var godt fornøyd med lagkameratene sine.

Med seg i frontgruppen hadde han nemlig både Sven Erik Bystrøm og lagets sammenlagthåp, Ilnur Zakarin. Da feltet ble samlet mot slutten, fikk han også bistand av flere hjelperyttere, deriblant Baptiste Planckaert, som dro ham frem på oppløpet.

- Jeg synes vi kjørte veldig bra, så det var dumt at det bare endte med en niendeplass. Vi hadde fortjent bedre, sier Kristoff.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!