NUMMER 4: Uten et perfekt opptrekk holdt det bare til en fjerdeplass for Alexander Kristoff på etappe 6. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NUMMER 4: Uten et perfekt opptrekk holdt det bare til en fjerdeplass for Alexander Kristoff på etappe 6. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tour de France 2017:

Kristoff: - Zabel gjorde så godt han kunne

Dysser ned misforståelsen i opptrekket, og tror på etappeseier i løpet av Touren.

TROYES (procycling.no): På den sjette etappen av årets Tour de France var det nok en gang kluss i spurtopptrekket til Alexander Kristoff.

Lagkamerat Marco Haller sørget for å plassere nordmannen og sisteopptrekker Rick Zabel i en god posisjon med én kilometer igjen.

Når målstreken nærmet seg kom likevel aldri det siste kicket fra Zabel, som 30-åringen fra Stavanger ventet på.

- Det manglet litt de siste 500 meterne. Der var det noe som ikke var helt perfekt. Jeg ventet og ventet, og ropte. Så måtte jeg rundt min egen mann, og det er ikke perfekt.

Etter å ha skværet opp med løytnant Zabel forteller Kristoff at det antagelig ikke var så enkelt som han først trodde.

- Det var ingens feil, Rick gjorde så godt han kunne. Det ble ikke helt perfekt fordi han fikk en luke han måtte tette. Når jeg ropte på han var han allerede i full spurt, men for meg kjentes det ut som han ikke hørte etter når jeg ropte kjør 500 meter før mål.


Tv-bildene underbygger den tyske lagkameratens forklaring. Det kan til og med se ut som det er Boasson Hagens fartsøkning, samt et par krappe svinger, som forårsaker at Zabel slipper hjulet til André Greipel, som igjen sørget for at opptrekkeren måtte brenne kruttet for tidlig.

KRISTOFF OG ZABEL: Fra etappe 6 mellom Vesoul og Troyes. Foto: NTB Scanpix
KRISTOFF OG ZABEL: Fra etappe 6 mellom Vesoul og Troyes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var ganske frustrert når jeg satt på hjulet til Rick og han ikke kjørte forbi Roelandts (Griepels opptrekker, journ.anm.) og Greipel før svingen, men jeg så jo aldri at han hadde en luke å tette etter rundkjøringen, forteller Kristoff videre.

Katusha-Alpecin-rytteren er likevel optimistisk etter gårsdagens etappe.

- Vi er ved godt mot! Jeg følte meg egentlig ganske bra. Får jeg en helt optimal inngang i spurten har jeg tro på at det kan gå.

Selv om Kristoff overlistet det tyske fartsfantomet Marcel Kittel på den andre etappen av årets De Panne, er det liten tvil om at Quick-Step Floors-rytteren er hakket hvassere på de helt flate etappene.

Begge seirene under årets Tour de France har kommet fra dypet. Bare franske Arnaud Démare har vært i nærheten av tyskerens toppfart på oppløpet. Kristoff er derfor bevisst på at han må gjøre noe annerledes for å overrumple 29-åringen fra Arnstadt.

- Hadde jeg vært like rå som Kittel hadde jeg vunnet fra posisjonen jeg hadde (etappe 6, journ.anm). Men jeg er ikke like rask som Kittel og Greipel, og må kickstarte spurten før dem for å ha en sjanse, avrunder nordmannen.

Dagens syvende etappe vil etter alt å dømme ende med en massespurt, hvor nordmannen får en ny mulighet til å ta en etappeseier. Deretter må Kristoff vente til den tiende etappen før sjansen byr seg på nytt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!