SOLOSEIER: Edvald Boasson Hagen kjørte fra Nikias Arndt (Team Sunweb), og vant den 19. etappen i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
SOLOSEIER: Edvald Boasson Hagen kjørte fra Nikias Arndt (Team Sunweb), og vant den 19. etappen i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Jeff PACHOUDVis mer

Tour de France 2017:

Kristoff: – Han har funnet tilbake til sitt gamle jeg

Boasson Hagen får skryt av sin landsmann etter at han tok sin første tour-seier siden 2011.

(procycling.no): 66 Tour de France-etapper hadde blitt syklet siden forrige norske triumf i verdens største sykkelritt. Da var det Alexander Kristoff som suste først over målstreken i Nîmes, på etappe 15 i 2014-utgaven av Le Tour.

Fredag kom det endelig en ny norsk seier i den franske Grand Tour. Om seierstørken har virket lang for sykkelfans med norsk pass, var den enda lenger for Boasson Hagen. Ikke siden 2011 hadde 30-åringen vært først i touren.

Det er bra for norsk sykkelsport, og for interessen. Så det er godt for alle i Norge. Det var flott at han tok seieren i dag, sa Alexander Kristoff til TV 2 etter målgang.

Katusha-Alpecin-rytteren har latt seg imponere over det Boasson Hagen har levert de siste ukene på franske veier.

– Det har han fortjent. Han har kjørt veldig bra i det siste, og vært veldig nærme mange ganger. At han klarte å vinne i dag det har han fortjent. Det virker som om han har funnet tilbake til sitt gamle jeg. Det lover jo godt for det som skal skje senere i år, beretter Stavanger-syklisten, med VM i Bergen i tankene.

ALENE: Alexander Kristoff slet bak feltet, mens Boasson Hagen gikk i brudd. Foto: Tim de Waele.
ALENE: Alexander Kristoff slet bak feltet, mens Boasson Hagen gikk i brudd. Foto: Tim de Waele. Vis mer

Tung dag på sykkelen

Mens Boasson Hagen kjempet om seier i et brudd på 20 mann, hadde Kristoff nok med å holde tritt i feltet. 30-åringen er fremdeles preget av velten på den 17. etappen.

– Jeg skulle jo gjerne helst ha vunnet selv, men det er jeg ganske langt unna for øyeblikket. Jeg hadde ikke en spesielt god dag i dag. Det var en periode der jeg trodde jeg måtte stå av, så sånn sett var jeg glad bare jeg kom meg i mål.

Katusha-Alpecin-spurteren er fremdeles godt bandasjert, og merker at kroppen mangler overskudd til å prestere på to hjul.

– Jeg har ikke så veldig vondt, men jeg er bare helt tom for energi. I starten var det noen bakker, og da røk jeg jo av helt alene. Det var så vidt jeg klarte å henge med helt bakerst i bilkøen. Hadde jeg røket ut av den så spørs det om jeg hadde kommet til mål, men jeg kom meg heldigvis opp til feltet igjen, forteller 30-åringen.

BILKØEN: Kristoff kjørte seg opp igjen til feltet etter motbakkene i starten. Foto: Tim de Waele.
BILKØEN: Kristoff kjørte seg opp igjen til feltet etter motbakkene i starten. Foto: Tim de Waele. Vis mer

– Det er jo fordi jeg har så mye sår. Kroppen bruker energi på det istedenfor å restituere seg, så jeg har jo ikke noe å trå med. Vanligvis så kan jeg kjøre fint på 500 watt, men nå klarer jeg så vidt å holde 400 watt i et par minutter, ytrer Kristoff.

Liten tro på Paris-seier

Selv har Kristoff en andreplass, to fjerdeplasser og en femteplass å vise til fra Tour de France 2017. På Champs-Élysées har nordmanne vært blant de tre beste tre år på rad, men han fremstår ikke sikker på at han klarer å kjempe i toppen på søndagens avslutning.

– Det spørs om det leger seg så mye, men det er to dager til søndag. Så vi får håpe det er litt bedre da.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!