Kristoff alene i mål for første gang

Alexander knuste feltet i Ringerike Grand Prix.

ETAPPESEIER: Alexander Kristoff syket inn til seier i ensom majestet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
ETAPPESEIER: Alexander Kristoff syket inn til seier i ensom majestet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

||| Alexander Kristoff (21) gikk solo og krysset målstreken i ensom majestet på 3. etappe av sykkelrittet Ringerike Grand Prix.

Joker Bianchi-rytteren, som er kjent for å være en sterk massespurter, syklet i et seksmannsbrudd gjennom store deler av etappen. I en motbakke ti kilometer før mål la Kristoff ekstra trykk på pedalene og seilte ifra alene.

— Det har vel aldri skjedd før noen gang at jeg har gått i brudd og syklet alene til mål. Men hadde jeg ikke forsøkt, ville det endt uten noen ting. Jeg var temmelig kjørt etter en hard dag i brudd og ville ikke hatt noe igjen til å spurte med, fortalte Kristoff til NTB.

Svenske Johan Lindgren vant spurten i hovedfeltet og ble nummer to. Feltet kom til mål 17 sekunder bak Kristoff. Danske Daniel Holm Foder ble nummer tre.

Seieren var stavangersyklistens første internasjonale av året og den andre (fjerde etappe i fjor) i det norske UCI-rittet.

Russiske Sergej Firsanov leder fortsatt rittet sammenlagt. Han er snaue to minutter foran Foder. Lars Petter Nordhaug er beste nordmann på sjetteplass.

Lørdag og søndag får Kristoff nye seierssjanser. Siste etappe går i den beryktede Rieperbakken i Hønefoss og er rittets mest prestisjefylte.

(NTB)