VALGTE TIDLIG: Alexander Kristoff var ikke villig til å vente på at Cannondale-Drapac løste flokene de opplevde på sponsormarkedet. FOTO: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
VALGTE TIDLIG: Alexander Kristoff var ikke villig til å vente på at Cannondale-Drapac løste flokene de opplevde på sponsormarkedet. FOTO: Hans Arne Vedlog, DagbladetVis mer

Kristoff avslo tilbud fra Cannondale:

Kristoff avslører amerikansk interesse under Tour de France

- Til slutt hadde jeg ikke mye å velge imellom.

(procycling.no): I starten av Tour de France avslørte procycling.no at UAE Team Emirates og Astana var på banen for å sikre seg underskriften til Alexander Kristoff.

Både NRK og TV 2 meldte at Quick Step også var med i racet, mens han naturlig nok også var i forhandlinger med Katusha-Alpecin.

I et intervju med VeloNews avslører Kristoff at det også var enda flere lag på banen. Blant dem Jonathan Vaughters hjertebarn, Cannondale-Drapac.

- Til slutt sto jeg ikke igjen med så mange tilbud. Astana var interessert, men de visste ikke Fabio Aru ble eller ikke, så de hadde ikke budsjettene klare. Det var litt det samme med UAE. Men det var også andre lag. Cannondale var interessert, men de hadde ingen sponsor på plass, og jeg var ikke innstilt på å vente, sier Kristoff i et intervju med det amerikanske nettstedet.

Reddet laget - signerte ingen nordmenn

procycling.no har fått bekreftet at også Odd Christian Eiking og August Jensen ble vurdert av Cannondale, så de var definitivt i markedet etter en norsk rytter.

Da Oath likevel ikke ble med som sponsor, sto hele laget i frykt for å måtte legge ned på sensommeren. Så kom svenske EF Education First inn i 11. time, og da lyktes det lagets karismatiske leder å holde på Rigoberto Uran og brorparten av de andre rytterne også med tanke på 2018-sesongen.

Den 25. august, i starten av Spania rundt, fikk Vaughters beskjed om at sponsoratet verdt sju millioner dollar med Oath, likevel ikke ble noe av.

- Du vet når du får beskjed om at en nær slektning er død eller at noen har blitt utsatt for en ulykke? Det var den følelsen, har Vaughters uttalt i et intervju med Cycling Weekly.

Låner Cancellaras opplegg

Det skulle likevel ordne seg for Cannondale. En pengeinnsamling med mål om skrape sammen to millioner norske kroner, dro inn fire. På toppen av det dukket altså en svensk sponsor opp.

Det overrasket kanskje dermed ikke alle at landeveismesteren av året, Kim Magnusson, ble signert av laget. De tre norske rytterne endte alle opp andre steder:

Les intervju med Kristoff: Ofrer brosteinsåpningen fra arabisk tour

Eiking dro videre til Wanty-Groupe Gobert, Jensen til Israel Cycling Academy - mens Kristoff fortsetter jakten på nye seirer hos UAE Team Emirates.

Lagets tilknytning til De forente arabiske emirater gjør at 30-åringen stort sett blir å finne i Midtøsten i første del av sesongen. Her har han planer om å sykle Dubai Tour, Tour of Oman og Abu-Dhabi Tour.

- Normalt føler jeg meg sterkere etter en grand tour, så nå lager jeg på en måte min egen i Midtøsten. Jeg vet at Fabian Cancellara gjorde noe liknende for noen år tilbake, og det fungerte bra for ham - så nå prøver jeg noe av det samme.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!