SJEFEN: Alexander Kristoff er mannen Katjusja skal satse på i årets Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SJEFEN: Alexander Kristoff er mannen Katjusja skal satse på i årets Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kristoff avslører sitt ønske om superopptrekker i Tour de France

28-årig russer ligger best an.

BERGEN/HAUGESUND (procycling.no): Da Alexander Kristoff torsdag spurtet til seier i Tour des Fjords, fikk han bekreftet at han er i rute til større oppgaver.

Det handler om Tour de France og muligheten til å bli den femte nordmannen som vinner en etappe i verdens største sykkelritt.

Garanti fra sportsdirektør
26-åringen og sportsdirektør Torsten Schmidt lover at rogalendingen blir Katjusjas viktigste kort i juli.

- Jeg får to ryttere som kjører Tour de France kun for å hjelpe meg. Laget kommer til å kjøre for etappeseiere, og de andre får frie tøyler på etappene som er for tøffe for meg, forteller Kristoff til procycling.no.

- Kristoff får full støtte i Tour de France. Han skal få den hjelpen han spør og vinker etter på etappene som passer ham, utdyper Schmidt til procycling.no.

VG skrev under Tour of Norway at Luca Paolini var én av de to rytterne som skulle hjelpe nordmannen. 

Ønsker sterk italiener
I lobbyen på rytterhotellet i Bergen avkrefter Kristoff at den sterke italieneren er et sikkert kort.

- Jeg vil ha med meg Paolini, men det kommer an på hvordan han føler seg etter en tøff Giro d'Italia (avsluttes søndag).

Det var Paolini som gjorde en avgjørende jobb for 26-åringen i Milano-Sanremo da han kjørte fram Kristoff på den siste kilometeren og ga ham et perfekt opptrekk.

Les også: - Dette er typisk Alex

Kristoff trekker fram Alexander Porsev som en nøkkelrytter til touren.

Den russiske 28-åringen har en god spurt selv. Han vil få rollen som sisteopptrekker og den som plasserer nordmannen på de riktige hjulene på den avgjørende kilometeren.

- Porsev er rask og sterk. Han var viktig for meg i klassikerne, og jeg stoler på ham, forteller Kristoff.

Russeren deltar ikke i Tour des Fjords. Generalprøven for Tour de France-starten i England finner sted i Sveits rundt om to uker.

- Laget er ikke sikkert ennå, men om det fungerer bra i Sveits, bør det fungere i touren også. Porsev overbeviste nylig i World Ports Classic. På den første etappen ble han kun slått av André Greipel i spurten. 

28-åringen ble tredjemann sammenlagt.

- Det er herlig for hele laget å se Porsev levere så bra når han får sjansen. Det bygger selvtillit og trygghet. Det er litt urettferdig om jeg skal si hvor store sjanser de forskjellige hjelperytterne har til å kjøre Tour de France, men gode prestasjoner er alltid bra å ta med seg, smiler Schmidt.

Kristoff fortsetter treningen mot Tour de France fredag. Etter torsdagens seier i Tour des Fjords jakter han nok en triumf på hjemmebane.

Du følger etappen direkte på procycling.no fra klokka 13:45!