Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff bak i dramatisk avslutning: - Mister litt rytmen

Massevelt og målfoto på den fjerde etappen av Tour de France.

NY SEIER: Fernando Gaviria vant den fjerde etappen i Tour de France. AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
NY SEIER: Fernando Gaviria vant den fjerde etappen i Tour de France. AFP PHOTO / Jeff PACHOUD Vis mer

SARZEAU (procycling.no): Det ble en meget dramatisk avslutning på den fjerde etappen av Tour de France da en stor velt gikk med fire kilometer igjen til mål.

Ryttere lå strødd over hele veien, og blant andre Rigoberto Uran, Tony Gallopin og Illnur Zakarin ble rammet.

Etappen endte i en spurt etter at bruddet ble hentet én kilometer før mål.

Der ble det en meget tung spurt i slak motbakke. Vinneren av den første etappen, Fernando Gaviria, var så vidt raskest på de siste meterne og tok sin andre etappeseier i sin første Tour de France.

Han vant foran Peter Sagan og André Greipel. Alexander Kristoff spurtet inn til en ny topp ti-plassering da han ble syv.

- Hadde ikke tatt det uansett om det hadde vært perfekt

- Jeg følte meg egentlig bedre i dag, så sånn sett var det bedre enn sist spurt. Jeg hadde litt mer å gi, men jeg mister litt rytmen midt i spurten der. Jeg følte jeg begynte å få litt flow, men så må jeg stoppe og begynne å spurte på nytt, og da er det alltid tungt. Jeg hadde ikke tatt det uansett om det hadde vært perfekt, men jeg føler meg iallfall bedre kjørende i dag, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

- Hvordan synes du laget fungerte i dag sammenlignet med de tidligere etappene?

- Jeg synes de kjørte bra. De siste 30 kilometerne satt vi godt foran, og jeg fikk spart krefter til avslutningen. Men jeg vet det må være perfekt, og jeg gjør kanskje en feil og venter litt for lenge, jeg vet ikke, men det var jo slak motbakke og motvind, så det lønnet seg ikke akkurat å gå for tidlig heller.

I morgen venter en hardere etappe, der både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kan komme mer til sin rett. Kristoff er spent på bakkeformen sin før tourens hittil mest kuperte etappe.

- Vi får se i morgen. Det blir spennende med norske øyne i morgen, vi har jo også Edvald som kan gjøre det bra i morgen.

Firemannsbrudd

Med en gang flagget ble viftet og den nøytrale sonen var over, angrep fire ryttere.

De fikk fort luke og opparbeidet seg en luke på flere minutter. På det meste var det over syv minutter ned til feltet.

De fire var Guillaume Van Keirsbulck (Wanty Groupe-Gobert), Jerome Cousin (Direct-Energie), Anthony Perez og Dimitri Claeys (begge Cofidis).

Perez tok det ene klatrepoenget som var på etappen, mens den innlagte spurten ble vunnet av Van Keirsbulck.

Grøndahl Jansen i velt

Med snaue fire mil igjen å sykle gikk det en velt i hovedfeltet. Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) var blant rytterne som gikk i bakken, og nordmannen hadde tydelig vondt.

Hans lagkamerat, Robert Gesink, var også involvert. Det samme var danskene Jakob Fuglsang og Michael Valgren (begge Astana), mens også Mikel Landa (Movistar), Dan Martin (UAE) og Bauke Mollema (Trek-Segafredo) ble hindret.

Feltet ventet på disse rytterne, og dermed økte bruddet ledelsen noe. Dermed ble det en vanskeligere oppgave for feltet å hente bruddet enn først antatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media