Kristoff beste nordmann i Giro-prologen

Ingen rosa-jubel for Hushovd.

BESTE NORDMANN: Alexander Kristoff ble beste nordmann i Giro-prologen med sin 63.-plass.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Alexander Kristoff ble beste nordmann i Giro-prologen med sin 63.-plass.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Etter melkesyrefesten på første etappe, starter Giro d'Italia for alvor for proffsyklist Alexander Kristoff (24) søndag.

Katjusja-rytteren ble beste nordmann på den korte tempoetappen over 8,7 kilometer som innledet treukersrittet. Men 63.-plass var ikke til å juble for.

- Jeg følte det gikk OK. Det var teknisk i starten og motvind på vei «hjem». Det sa litt stopp, og jeg slet siste del, men fikk tatt ut alt. Det er jeg fornøyd med, sa Alexander Kristoff.

Spurteren gleder seg til de kommende dagene. Da bys det på paddeflate etapper i Danmark. Annen etappe over 206 kilometer vil bli et voldsomt slit i sidevinden, men verre slit enn på startetappen kan det neppe bli for stavangermannen.

- Giro d'Italia starter skikkelig for min del søndag, slo han fast.

Kristoff endte 48 sekunder bak vinner Taylor Phinney på den korte tempoetappen. Thor Hushovd endte ett sekund og fire plasseringer bak sin ti år yngre landsmann.

- Jeg følte meg tung og hadde liksom ingen krefter i beina å hente fram. I det siste har jeg følt meg bra, og jeg håpet å gjøre det bedre, men det var helt tomt. Hvorfor vet jeg ikke, sa Thor Hushovd

Kristoffs seierssjanse byr seg kanskje allerede på annen etappe. I så fall må han håpe på at vind og vær sliter ut spurtrivaler som Mark Cavendish, Tyler Farrar, Daniele Bennati og flere andre før avslutningen i slak motbakke til utsiden av Herning.

På 169.-plass endte Gabriel Rasch i hans første ritt på nesten halvannen måned. Han ble frakjørt med 1.19 minutt.

- Prolog er ikke min sterke side. Ikke har jeg kjørt løp på lenge heller. Men det er godt å være i gang etter fem uker med skader og dritt. Jeg sto og frøs i 8-10 minutter før start, så fikk jeg melkesyre opp til ørene etter 400 meter. I fortsettelsen må jeg ta en dag om gangen. Jeg håper på en stigende formkurve utover i rittet, sa Rasch.

(NTB)