Kristoff beste nordmann i Giro-prologen

Ingen rosa-jubel for Hushovd.

BESTE NORDMANN: Alexander Kristoff ble beste nordmann i Giro-prologen med sin 63.-plass.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Alexander Kristoff ble beste nordmann i Giro-prologen med sin 63.-plass.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter melkesyrefesten på første etappe, starter Giro d'Italia for alvor for proffsyklist Alexander Kristoff (24) søndag.

Katjusja-rytteren ble beste nordmann på den korte tempoetappen over 8,7 kilometer som innledet treukersrittet. Men 63.-plass var ikke til å juble for.

- Jeg følte det gikk OK. Det var teknisk i starten og motvind på vei «hjem». Det sa litt stopp, og jeg slet siste del, men fikk tatt ut alt. Det er jeg fornøyd med, sa Alexander Kristoff.

Spurteren gleder seg til de kommende dagene. Da bys det på paddeflate etapper i Danmark. Annen etappe over 206 kilometer vil bli et voldsomt slit i sidevinden, men verre slit enn på startetappen kan det neppe bli for stavangermannen.

- Giro d'Italia starter skikkelig for min del søndag, slo han fast.

Kristoff endte 48 sekunder bak vinner Taylor Phinney på den korte tempoetappen. Thor Hushovd endte ett sekund og fire plasseringer bak sin ti år yngre landsmann.

- Jeg følte meg tung og hadde liksom ingen krefter i beina å hente fram. I det siste har jeg følt meg bra, og jeg håpet å gjøre det bedre, men det var helt tomt. Hvorfor vet jeg ikke, sa Thor Hushovd

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer