Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff ble nektet pes av Roubaix-kommisær

- Normalt får man lov, sier Katusha-stjernen.

VILLE SEG IKKE: Alexander Kristoff har vært den store kongen i norsk sykkelsport den siste sesongen, men var aldri i nærheten av å blande seg inn i seierskampen i søndagens Paris-Roubaix. Foto: TDWSport.com
VILLE SEG IKKE: Alexander Kristoff har vært den store kongen i norsk sykkelsport den siste sesongen, men var aldri i nærheten av å blande seg inn i seierskampen i søndagens Paris-Roubaix. Foto: TDWSport.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROUBAIX (procycling.no): Stavangers store sykkelstjerne anslår at han satt posisjonert med i overkant av 20 mann foran seg ved inngangen til Arenberg.

Da ryttere foran ham måtte slippe hjulet etter at blant annet Lars Bak, Daniel Oss, Fabian Cancellara og Peter Sagan kjørte maksimalt, ble starten på en rekke problemer for Alexander Kristoff.

 - De foran meg ga en luke, og det er vanskelig å passere ryttere i Arenberg på grunn av gjørma. Da ble jeg sittende der. Det var ingen krise og vi kom oss fort tilbake, sier han til procycling.no.

Dårlig timet sykkelbytte
Vel tilbake i gruppa som havnet på etterskudd av blant annet store deler av LottoNL-Jumbo, Etixx-Quick Step og Team Sky, skulle det gå galt igjen for Kristoff.

Han pådro seg en punktering og så reisefølget hans dundre videre i høy hastighet.

 - Hva tenkte du da?

 - Jeg tenkte at dette gikk i dass. Jeg skjønte at jeg ikke ville komme meg tilbake. Jeg hørte at det splittet seg foran og da holdt jeg på med å skifte sykkel.

Fikk beskjed fra kommisæren
Nordmannen fikk først et hjul fra nøytral service, men med det hjuloppsettet fungerer ikke bakbremsen.
 
 - Det er ikke ideellt kun å ha forbrems, konstaterer Kristoff.

Han stanset på nytt da Katusha-bilen tok seg opp til han. En ny sykkel ble klargjort, og målet var å kjøre seg opp til gruppa han opprinnelig satt i.

En kommisær på motorsykkel avsluttet den planen på effektivt vis.

 - Det var kommisærer der, så jeg fikk ikke lov å pese meg opp, så da var det over egentlig. Hadde jeg fått lov hadde det kanskje gått greit, men kommisæren lot meg ikke få lov til det.
 
 - Du var egentlig innstilt på å ta deg opp via lagbilen?

 - Hadde de latt meg pese opp, hadde jeg gjort det. Normalt sett får du pese deg opp til gruppa da satt i, men jeg fikk ikke lov til det i dag. Det er litt sånn når det er en av favorittene. Da er de ekstra påpasselige, mener han.

Håpløs oppgave
Derfra og inn var det ikke mye Katusha-rytteren kunne gjort fra eller til.

TV 2 meldte på et punkt at han lå over to og et halvt minutt unna gruppa der Sagan og Cancellara satt.

Ingen av de to skulle heller klare å kjøre seg opp igjen. En spektakulær velt for sveitseren på Mons-en-Pévèle endte sjansene til det.

I stedet ble Edvald Boasson Hagen, Ian Stannard, Tom Boonen, Sep Vanmarcke og Mathew Hayman sittende i seierskampen.

De fire førstnevnte gikk klar av velten som hindret Kristoff, Sagan, Cancellara og mange andre - mens Hayman - som endte opp med å vinne, kom seg med i utbrytergruppen.

 - Jeg var heldig og kjørte ut på jordet, sier Kristoff om velten som skulle vise seg å bli avgjørende for mye av rittutviklingen.

I mål var han over 14 minutter bak på en lite minnerik 48.-plass.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 

Hele Norges coronakart