Isolert. Alexander Kristoff blir sendt på isolat sammen med Vladimir Isaychev, for å hindre eventuell smitte til resten av laget. Selv hevder Kristoff at han ikke plages av magen underveis når han sykler. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.no
Isolert. Alexander Kristoff blir sendt på isolat sammen med Vladimir Isaychev, for å hindre eventuell smitte til resten av laget. Selv hevder Kristoff at han ikke plages av magen underveis når han sykler. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.noVis mer

- Kristoff blir sendt på isolat

Flere syke Katjusja-ryttere.

GÉRARDMER/FRANKRIKE (procycling.no): - Jeg skal prøve å komme gjennom etappen så godt som mulig. Det er helt sikkert at det ikke blir lett, sier Alexander Kristoff til procycling.no.  

Han kommer ut av hotellet noen hundre meter fra startstreken i Gérardmer tre kvarter før starten på den niende etappen i Tour de France.

170 kilometer med seks kategoriserte stigninger underveis. Ikke det man ønsker seg når magen har slått seg vrang. 

- Problemene er der ennå, men jeg har ikke direkte vondt i magen mens jeg sykler, sier Kristoff.  

Nå har enda en Katjusja-rytter, Vladimir Isaychev, fått samme problemer som Kristoff.  

Hvor mye tapper det deg for energi?  

- Vanskelig å si, men foreløpig har det gått greit. Formmessig er egentlig kroppen veldig bra, men i dag har jeg egentlig ikke noen annet mål med unntak av å komme helskinnet gjennom etappen, sier Kristoff.  

• Les også: Kristoff sliter med helsa i Tour de France

Mange slitne bein Det er en kupert etappe i dag og i morgen blir det enda hardere med bakkemålgang. Hvordan er kroppen til en Tour de France-rytter som snart er halvveis i løpet?  

- Innledningen på touren har vært ganske rolig med unntak av dag to, som var hard. Nå kommer det mye tøft terreng. Det kommer til å bli svært mye slitne bein fremover, tror jeg, sier Kristoff.  

- Vi gjør det vi kan Assisterende sportsdirektør i Katjusja-laget, Claudio Cozzi, sier laget gjør det de kan for å forhindre smitte, men tror egentlig ikke det er en infeksjon Kristoff og Isaychev har pådratt seg. 

- Jeg tror grunnen til mageproblemene er for mange ritt. Kroppen har jobbet for hardt, sier Cozzi.  

Hvordan jobber dere for at Kristoff skal bli frisk så fort som mulig?  

- Legen holder kontrollen på dette så godt som mulig. For å forhindre eventuell smitte har laget kastet alle brukte sykkelflasker og vi plasserer Kristoff og Zaitsev  på isolat. Vi gjør vårt beste, men det er vanskelig å vite hvor lang tid det tar, sier Cozzi.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no.