NUMMER SEKS: Til høyre i bildet, med rød hjelm, triller Alexander Kristoff i mål til sjetteplass. Danny Van Poppel vant etappen for Team Sky. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NUMMER SEKS: Til høyre i bildet, med rød hjelm, triller Alexander Kristoff i mål til sjetteplass. Danny Van Poppel vant etappen for Team Sky. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Kristoff bommet i Arctic Race

Nådde ikke fram i spurten.

(procycling.no): Fredag gikk den andre etappen i den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway. Etter 198.5 kilometer, fra Mo I Rana til Sandnessjøen, endte det i massespurt.

Sky-rytter Danny Van Poppel passerte John Degenkolb (Giant-Alpecin) over de siste meterne, og henviste tyskeren til nok en andreplass. Moreno Hoffland (LottoNL-Jumbo) ble nummer tre.

– Det var veldig jevnt, så jeg visste ikke helt om jeg vant. Jeg hørte masse jubel over radioen, så da skjønte jeg det. Laget gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med denne seieren, sa etappevinneren i seiersintervjuet etter målgang vist på TV2.

Kristoff bommet

I ledertrøya var Alexander Kristoff dårlig posisjonert inn på oppløpet. Det endte med en skuffende sjetteplass for gårsdagens vinner.

– Det er for dårlig. Men jeg blir ikke levert i god posisjon. Jeg kommer bakpå, og mange hadde freshe bein. Det hadde ikke vi. Vi var spredd for alle vinder og tok ikke kommandoen, sa nordmannen til TV2 etter målgang.

– Vi har brukt to mann for å kontrollere. Men vi har ledertrøya, så sånn sett er det naturlig. Det er litt av problemet når vi bare er seks mann.

På spørsmål om hva han synes om å miste ledertrøya svarte Katusha-rytteren kort.

– Da trenger vi ikke ta ansvar i morgen.

Rasende Degenkolb

På torsdagens åpningsetappe var det girtrøbbel som frarøvet John Degenkolb hans første seier i 2016. Alexander Kristoff seg forbi på de siste meterne, og tyskeren ble nummer to.

Fredag lå Giant-rytteren nok en gang i god posisjon. Giret sviktet ikke, men Danny Van Poppel timet spurten perfekt. Det likte ikke Degenkolb.

– Jeg eksploderer nesten nå, sa en tydelig irritert klassikerstjerne til lagkameratene når spurten var over. Giant-Alpecin-rytteren ville ikke la seg intervjue av procycling.no etter målgang.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!