BRYTER: Alexander Kristoff, her sammen med kona Maren Kommedal.

Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.no
BRYTER: Alexander Kristoff, her sammen med kona Maren Kommedal. Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.noVis mer

Kristoff bryter Dauphiné: – Vi tør ikke ta noen sjanser nå

Sykdom stopper nordmannen.

(procycling.no) Alexander Kristoff vil ikke sykle de siste tre etappene i Critérium du Dauphiné.

Det skriver Katusha-rytteren i et innlegg på sin egen Instagram-profil.

– Det har blitt et forløp hvor han ikke har klart å hente seg inn etter den relativt rolige dagen i går. Han var helt ut av det i spurten i dag, som alle kunne se. Nå er det på tide å gi ham litt restitusjon, fremfor å kjøre de tre tøffe fjelletappene som kommer nå, sier trener Stein Ørn til procycling.no.

Kristoff har slitt en forkjølelse han pådro seg i forkant av rittet, og har tydelig vært et stykke unna toppformen i massespurtene i det franske etapperittet. Når rittet nå går inn i fjellene, velger altså nordmannen å stå av rittet.

Fra massespurtene tar han med seg en andreplass, en sjetteplass og en tolvteplass.

– Jeg mangler de siste wattene. Jeg er med og kjemper, men jeg har ikke helt farten inne. Jeg hadde vesentlig bedre watt på trening hjemme før rittet. Jeg håper bare det er at jeg ikke er i form, sa Kristoff til TV 2 etter målgang på torsdagens etappe.

Også trener Ørn er klar på at det er mye som mangler wattmessig.

– Det er ganske mye. Han har ikke noe kraft i spurten i det hele tatt. Det er veldig mye å gå på i forhold til det nivået han var på før han reiste ned. Det er ganske betydelig reduksjon i prestasjonsevnen som han fikk etter at han ble syk. Det er såpass mye at det er ikke noe vits i å fortsette, mener Ørn.

Trøbbel inn mot Tour de France

Med sykdom i det siste oppkjøringsrittet, sier det seg selv at det ikke er en optimal oppladning til Tour de France. Før touren starter i Düsseldorf 1.juli, er det kun NM som er på rittplanen til Kristoff. Det passer dårlig for en rytter som Kristoff.

– I utgangspunktet trenger Alexander ganske hard oppkjøring til et ritt som Tour de France. For Tour de France vil det ikke være optimalt, det er klart. Samtidig så fungerer det ikke slik det skal nå. Da tar vi ikke sjansene på å kjøre gjennom de siste etappene her.

Ørn mener Kristoff ikke har kjørt seg i senk i rittet, men at det nå rett og slett var rett å sette strek.

– Han tok det veldig med ro på tempoen i går, og han fikk relativt lite belastning i dag. Litt hardt underveis, men ingen reell belastning. Han tok det også forsiktig på den første etappen. Han har kjørt relativt kontrollert hele rittet, men vi tør ikke å ta noen sjanser nå.

– Vi får se litt hvordan det løser seg nå, og ta en liten oppsummering når han kommer hjem. Vi får ta en del undersøkelser, og få en status. Nå går han på antibiotika, nå må den få lovt til å virke noen dager. Normalt sett pleier Alexander å være rask til å restituere seg, men det er alltid litt usikkerhet når han kommer i en slik situasjon. Vi får se hva som skjer.

Fornøyd med laget

Selv om det ikke har virket optimalt for Kristoff, kan nordmannen i hvert fall si seg fornøyd med at laget har levert. Katusha-rytteren har gang på gang rost lagkameratene for innsatsen, og han ble levert i strålende posisjon på den andre etappen og den femte.

– Både på den andre etappen og i dag, så var det et lag som fungerte slik det skulle. Det står bare på Alexander i de situasjonene der, sier Ørn.

Marco Haller var også tilbake i konkurranse i dag, for første gang siden kragebeinsbruddet i Tour de Yorkshire. I GP Gippingen var Haller lenge langt med framme, før han ble noe hektet av den på den siste av ti runder.

Dermed gjenstår det bare å se om Kristoff også blir frisk i god tid til Tour de France.

Artikkelen er levert av procycling.no.