REISER HJEM TIDLIG: Alexander Kristoff. Her fra åpningsdagen av Paris-Nice. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp / NTB scanpix
REISER HJEM TIDLIG: Alexander Kristoff. Her fra åpningsdagen av Paris-Nice. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp / NTB scanpixVis mer

Kristoff bryter Paris-Nice

Vil heller rette konsentrasjonen mot Milano-Sanremo.

(procycling.no): Alexander Kristoff velger å reise hjem framfor å sykle den siste etappen av Paris-Nice søndag.

Trener og stefar Stein Ørn bekrefter at den norske Katjusja-stjernen nå heller konsentrerer seg om å bli klar til Milano-Sanremo om seks dager.

- Han er veldig sliten og vi har bestemt oss for å ta ham ut, sier Ørn til procycling.no.

Kristoff har slitt seg til mål de siste dagene. Han har ikke brutt et ritt på nesten to år, men denne gangen har ikke 28-åringen mer å gi.

På seks fullførte konkurransedager er det blitt tre plasseringer blant de fire beste, med torsdagens andreplass som det beste.

Seks fjell Paris-Nice avsluttes søndag med en hard etappe som skal over hele seks kategoriserte fjell. Lørdag forsvant også lagkompis Sven Erik Bystrøm ut av rittet etter det han beskrev som en dårlig dag.

- De har ingen sjanser til å gjøre en jobb for laget heller, påpeker Ørn og tilføyer at det ikke er noen dramatikk rundt valget om fjerne Kristoff fra startlista.

Stavangersyklisten har slitt noe med sykdom etter å ha gjennomført de første kalde dagene i Paris-Nice, men treneren er ikke bekymret for formen hans før Milano-Sanremo.

- Det har vært ganske kalde etapper i første del av rittet, der det blir en del nedkjøling for rytterne samtidig som de kjører hardt hver dag. Alexander tok ut det han hadde på torsdag.

- Det har vært på grensen, så nå er det er ikke fornuftig å fortsette. Vi kan ikke ta sjansen på at han pådrar seg noe nå, påpeker Ørn, med klar henvisning til at et av sesongens aller største mål venter neste helg.

Norsk mannefall Lørdag ble også en tøff dag for Vegard Stake Laengen i Paris-Nice. IAM-proffen måtte stå av etter å ha veltet på vei ned fra et av fjellene.

Av fem startende nordmenn, er det nå bare de to ferske FDJ-proffene Daniel Hoelgaard og Odd Christian Eiking igjen i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.