IKKE BARE GLAMOUR: Alexander Kristoff fikk selskap på podiet av Miss Belgia etter åpningsetappen. Onsdag følte han seg sliten foran spurten, og ble nummer tre. FOTO: / AFP PHOTO / KRISTOF VAN ACCOM /
IKKE BARE GLAMOUR: Alexander Kristoff fikk selskap på podiet av Miss Belgia etter åpningsetappen. Onsdag følte han seg sliten foran spurten, og ble nummer tre. FOTO: / AFP PHOTO / KRISTOF VAN ACCOM /Vis mer

Kristoff dager før Flandern: - Beina er litt tunge

Kjemper om sammenlagtseier i De Panne.

DE PANNE (procycling.no): Nordmannen kom sist ut av lagbussen til Katusha, få minutter før etappe 3a startet torsdag morgen. Mens flere av nordmannens konkurrenter var tidlig ute av bussene for å skrive seg inn, ventet 28-åringen lengst mulig før han trillet mot start.

• LES OGSÅ: Kristoff måtte gi tapt i spurten

Fjorårets sammenlagtvinner av De Panne Tredagers kom ut av bussen godt innpakket i lue og hansker, og medgir at han kjenner den siste ukes sykdom.

— Jeg føler meg okey, men beina er litt tunge. Det blir spennende å se hvordan det går i dag. Jeg kjente meg litt sliten i går, som helt sikkert var synlig i spurten, forteller han til procycling.no.

Tror på topp tre Etter etappe 3a i fjor, ledet Kristoff sammenlagt med 22 sekunder på Stijn Devolder før den avgjørende tempoetappen samme dag. Nordmannen kjørte en råsterkt tempo hvor han ble nummer tre, og vant rittet sammenlagt.

Den gang økte han forspranget med ett sekund til Devolder, og tapte bare 18 sekunder til etappevinner Bradley Wiggins som ble nummer tre sammenlagt. I år er det Lieuwe Westra som trolig blir nordmannens tøffeste konkurrent i sammenlagtkampen. Nederlenderen ligger kun ti sekunder bak i sammendraget, og er normalt en sterkere temporytter enn Kristoff.

I tillegg er Tony Martin en favoritt til torsdagens tempoetappe, men tyskeren er ett minutt bak Kristoff og vil trolig ikke passere nordmannen sammenlagt.

— Jeg tror topp tre er mulig, men jeg må først konsentrere meg om fellesstarten, sier Kristoff før den 111 kilometer lange fellesstarten som sykles torsdag formiddag.

Tempoetappen starter 14:30.

— Skal kjempe helt til slutt Nordmannens sportsdirektør, Torsten Schmidt er også svært optimistisk på nordmannens vegne.

— Alt er mulig. Noen av Alex´ motstandere er virkelig gode på tempo, men Alex klarte det i fjor og vi skal kjempe helt til målstreken, sier tyskeren.

Han priser seg lykkelig over at 28-åringen er tilbake etter sykdommen som satte ham ut av Gent-Wevelgem forrige helg.

— Det kostet veldig mye det han gjorde på førsteetappen av De Panne, men det ga veldig god moral til laget og ting ser veldig lovende ut inn mot helgen.

Da kjøres Flandern rundt, et av Kristoffs viktigste mål for sesongen og som han vant i fjor.

—  Det er vanskelig å sammenligne han fra i år til i fjor. Han har seks seirer allerede i år og er en fantastisk rytter, sier Schmidt.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!)