Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Kristoff distansert på Kemmelberg

Nordmannen frakjørt i siste bakke da Peter Sagan vant Gent-Wevelgem for tredje gang.

AKTERUTSEILT: Kristoff kjempet med bravur, men holdt ikke følge med de beste over Kemmelberg. AFP PHOTO
AKTERUTSEILT: Kristoff kjempet med bravur, men holdt ikke følge med de beste over Kemmelberg. AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Fra en vesentlig nedskallet favorittgruppe spurtet Peter Sagan (Bora) inn til seier i Gent-Wevelgem søndag. Slovaken tuktet italieneren Elia Viviani (Quick-Step) og Arnaud Démare (Groupama-FDJ) i det som var den regjerende verdensmesterens tredje seier i den belgiske brosteinsklassikeren. Viviani kom veldig fort på slutten og passerte Démare i forrykende tempo. Men italieneren startet spurten for langt bak og klarte ikke å hente inn mannen i regnbuestripene som viste seg overlegen.

– Jeg er veldig glad for å vinne igjen. Laget gjorde en flott jobb, vi holdt oss i front på slutten, sier Sagan.

– Det er alltid lotteri å spurte slik. Jeg begynte litt tidlig. Til syvende sist viste det seg veldig lurt, jeg hadde beina til å holde helt inn.

– (Kemmelberg) har vi gjort to tidligere år før dette. Det var ikke så mye vind i dag, derfor kom en stor gruppe til mål. Det var et annerledes ritt i år. Dette var nok det letteste Gent-Wevelgem jeg har syklet. Sammenliknet med dårlig vær de tidligere år, var nok dette en lettere utgave.

Sagan var del i en 25-rytter sterk frontgruppe som utkrystalliserte seg etter den fryktede vestsiden av Kemmelberg (maks 23 %), der Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) ble distansert fra teten, på et avgjørende tidspunkt rittet da Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) allerede var frakjørt av gruppen med favoritter.

Med et drepende tempo holdt Quick-Step og Philippe Gilbert teten samlet på de siste kilometerne, helt til Brian van Goethem (Rompoot) rykket til og skapte furore i tet.

Marcus Burghardt (Bora) tetten den luken, men banet vei for nye angrep, deriblant fra Greg Van Avermaet (BMC) og Sep Vanmarcke (EF Education). Til slutt var det luksushjelper Yves Lampaert som samlet det for sin italienske spurtkaptein. Dog fikk ikke Viviani det til å stemme i spurten, noe som gjenspeilte seg i målområdet etterpå, da TV-bildene viste en tårevåt og opprørt Quick-Step-rytter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!