I KNALLFORM: Alexander Kristoffs fryktinngytende form har gjort at flere omtaler ham som favoritt før Flandern rundt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
I KNALLFORM: Alexander Kristoffs fryktinngytende form har gjort at flere omtaler ham som favoritt før Flandern rundt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Kristoff dysser ned Flandern-sjansene

- Jeg er ikke den største favoritten.

KORTRIJK (procycling.no): Fredag møtte Alexander Kristoff pressen på Park Hotell i den belgiske byen, Kortrijk.

Fra det svake oppmøtet på pressekonferansen før Milano-Sanremo, var det knapt én ledig stol fredag.

Der måtte nordmannen svare på gjentatte spørsmål om favorittstemplet, spesielt etter den svært sterke sammenlagtseieren i De Panne tredagers dagen før.

- Jeg ser jo på meg selv som en favoritt, men ikke den fremste. Det er veldig mange å slå, sier nordmannen.

Tidligere samme dag skal Tom Boonen ha sagt at det er alle mot Katjusja og Kristoff i Flandern rundt.

- Jeg føler ikke det er slik. Det er mange ryttere og lag som kan gjøre det skummelt, svarer Kristoff, som tror han får hard konkurranse fra ryttere som Geraint Thomas (Team Sky), Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo).

Årets brosteinsklassiker går som kjent uten Fabian Cancellara (Trek) og Tom Boonen (Etixx-Quick-Step). Det kan gjøre ting både enklere og vanskeligere, mener Kristoff, som tror Treks arbeid for å nøytralisere brudd ville hatt en positiv effekt for Katjusja.

- Nå må vi gjøre en større jobb selv, noe som tærer på kreftene, forklarer Kristoffs fremste hjelper, Luca Paolini.

Her finner du procycling.nos favorittips før Flandern rundt!

- Drømmen allerede oppnådd
Kristoffs resultater har skutt i været de siste årene, og nordmannens fremste triumf til nå kom i Milano-Sanremo i fjor.

Nå utelukker han ikke at en seier i Flandern rundt på søndag muligens henger høyere.

I GODT HUMØR: Alexander Kristoff liker å være blant favorittene, men vet at det er mange som ønsker å vinne Flandern rundt. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no)
I GODT HUMØR: Alexander Kristoff liker å være blant favorittene, men vet at det er mange som ønsker å vinne Flandern rundt. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no) Vis mer

- Kanskje. Jeg har alltid drømt om å vinne og å være en av favorittene. Sånn sett er drømmen allerede oppnådd, sier han.

Trener Stein Ørn forklarer også på telefon til procycling.no at Flandern rundt har en helt spesiell plass i sykkelmiljøet.

- Alle de belgiske klassikerne er estetiske løp fordi de er så direkte. Det er en enorm genuin sykkelkultur i disse rittene hvor dramatikken utvikler seg hele tiden. Alt dette rundes av i Flandern rundt som er selve kronen på verket.

- Du kommer aldri oppi noe som er så ekte. Det har en kjerne i sykkelkulturen som er helt unik, forklarer Ørn.

Les også: Slik skal Kristoff lure de andre i Flandern

Kristoff: - Jeg hatet det før
Søndagens klassiker er samtidig blant det hardeste rytterne gyver løs på i løpet av sesongen med sine rundt 260 kilometer.

Lagkompis Sven Erik Bystrøm legger ikke skjul på at dette blir hans hardeste ritt å langt i karrieren, mye på grunn av de legendariske klatringene over blant annet Paterberg, Koppenberg og Oude Kwaremount.

Dette er ikke spesielt lange stigninger, men likevel knalltøffe med høy stigningsprosent og ujevn brostein.

- De er alle harde, men jeg liker faktisk brostein bedre i bakker enn på flatene. Det er hardt, men alle sliter like mye som meg.

- Jeg hatet faktisk slike bakker da jeg syklet i Belgia som ung, men jeg liker det bare bedre og bedre med årene, smiler Kristoff.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

KATJUSJA-TRIO: Alexander Kristoff flankert av to av sine viktigste hjelpere. Sven Erik Bystrøm gjør sin debut i Flandern rundt, mens Luca Paolini trolig blir Kristoffs fremste hjelper i storrittet. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no)
KATJUSJA-TRIO: Alexander Kristoff flankert av to av sine viktigste hjelpere. Sven Erik Bystrøm gjør sin debut i Flandern rundt, mens Luca Paolini trolig blir Kristoffs fremste hjelper i storrittet. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no) Vis mer