KOMMENDE KONGE: Alexander Kristoff har allerede hatt en fantastisk sesong med triumf i Milan - Sanremo, og nå to etappeseire i Tour de France. Likevel tror nær venn og treningskamerat, Roy Hegreberg, at vi kan vente oss enda større ting av 27-åringen. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters
KOMMENDE KONGE: Alexander Kristoff har allerede hatt en fantastisk sesong med triumf i Milan - Sanremo, og nå to etappeseire i Tour de France. Likevel tror nær venn og treningskamerat, Roy Hegreberg, at vi kan vente oss enda større ting av 27-åringen. Foto: Jean-Paul Pelissier / ReutersVis mer

- Kristoff er favoritt til å vinne på Champs Élysées

Tror i tillegg på VM-gull.

(procycling.no): Etter Alexander Kristoffs andre etappeseier i Tour de France, er nordmannen et hett navn før finalen i Paris kommende søndag.

Nordmannen virker så sterk, at tidligere lagkompis og treningspartner Roy Hergreberg, tror 27-åringen er den heteste kandidaten til å triumfere på den franske paradegaten.

- Han er den største favoritten til å vinne på Champs Élysées. Han er en fantastisk spurter, og det å vinne i Paris er noe av det største, forteller Hegreberg til procycling.no.

Stavangermannen var selv på vei til Paris da procycling.no snakket med han søndag kveld.

- Akkurat for sein til å se seieren til Alex?

- Ja, men vi fikk den med oss på flyplassen, ler Hegreberg som er sikker på mer Kristoff-jubel i touren.

Større seire i framtiden Hegreberg er nær venn av både Kristoff og trener Stein Ørn. Treneren til det norske kontinentallaget, Team ØsterHus Ridley, tror vi kan vente oss enda større ting i framtiden.

- Jeg tror virkelig på Stein (Ørn) når han sier at Alex (Kristoff) fortsatt har de beste årene foran seg. Jeg tror han kan kjempe om grønn trøye i touren allerede neste år, og hvertfall om to år. Han kan i tillegg vinne både Flandern Rundt og Paris - Roubaix. OL og VM er langt fra usannsynlig, spår Hegreberg.

Hovedpersonen selv tar det hele med knusende ro.

- Jeg vet ikke om det er mulig å forbedre så mye mer nå. Men jeg er 27 år og har mange gode år igjen. Jeg vil fortsatt jobbe hardt og bli bedre, og se hvor langt jeg kan nå. Men jeg forventer ikke akkurat å vinne Tour de France sammenlagt, svarer Kristoff procycling.no på søndagens pressekonferanse.

Om seierssjansene på Champs Élysees er Kristoff mer optimistisk, men understreker at han må slå Kittel, Greipel og Sagan.

- Kanskje kom jeg lettere gjennom Alpene enn dem. Jeg skal selvsagt forsøke å vinne i Paris, og da er det en perfekt tour, slår Kristoff fast.

Skryter av samarbeid Hegreberg er som nevnt sjef i stavangerlaget, Team ØsterHus Ridley. Et lag Kristoff trener sammen med hjemme i Stavanger.

- Vi tar ikke akkurat litt av æren for Kristoff sin suksess, men han har en nær tilnærming til laget. Det at han nå har to etappeseire i touren bærer preg av at samarbeidet funker, skryter Hegreberg.

Han føler seg privilegert som får lov til å samarbeide med Kristoff, og mener at dersom ØsterHus Ridley ikke hadde vært der, måtte den norske yndlingen ha flyttet sørover i Europa for å finne kamerater han kunne ha trent sammen med.

- I gjengjeld får vi trene med en av verdens beste ryttere, sier Hegreberg.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

STERK I TROEN: Roy Hegreberg er sterk i troen på at Alexander Kristoff kan ta både OL- og VM-gull. I tillegg er det ikke umulig at 27-åringen kan seire i Paris - Roubaix og Flandern Rundt, mener Hegreberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STERK I TROEN: Roy Hegreberg er sterk i troen på at Alexander Kristoff kan ta både OL- og VM-gull. I tillegg er det ikke umulig at 27-åringen kan seire i Paris - Roubaix og Flandern Rundt, mener Hegreberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer