Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff etter å ha tapt ledelsen: - Det ble noen sekunder for mye

27-åringen skal kjempe for sammenlagtseier.

GIKK TAPT: Alexander Kristoff klarte ikke å forsvare ledertrøya på onsdagens tempoetappe i Tour of Qatar. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
GIKK TAPT: Alexander Kristoff klarte ikke å forsvare ledertrøya på onsdagens tempoetappe i Tour of Qatar. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer

(procycling.no) I nok en forblåst dag maktet ikke Alexander Kristoff å beholde den gule ledertrøya fra dagen før. 

Nordmannen syklet inn 45 sekunder bak Niki Terpstra (Etixx QuickStep) som vant etappen foran Fabian Cancellara (Trek) og Bradley Wiggins (Team Sky).

Dermed overtar også Terpstra ledertrøyen i rittet. Kristoff er 36 sekunder bak på en sjetteplass.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne, men det ble noen sekunder mer enn jeg håpet på. Men jeg er ikke akkurat noen spesialist på tempo, skriver Kristoff i en SMS til procycling.no.

- Hva tror dere nå i kampen om sammenlagt?

- Jeg har egentlig aldri tenkt at jeg kunne ha sjans sammenlagt. Terpstra må ha en dårlig dag eller uhell for å tape, tror jeg.

Terpstra på sin side har ingen planer om å gi Kristoff lett kamp.

- Jeg gikk for en god tid på etappen og sparte energi til motvinden på siste del. At jeg får den gule trøya i tillegg er kjempegøy. Nå skal vi gjøre det vi kan for å beholde den, sier Terpstra i seiersintervjuet.

Kristoff forsikrer imidlertid om at han skal forsøke å vinne de gjenværende etappene i rittet.

Det var på forhånd meldt stusselige forhold på etappen. I tillegg til varmen på rundt 27 grader, blåste det et sted mellom 20 og 40 kilometer i timen med vinnkast opp mot 50 kilometer i timen.

Sterk Boasson Hagen Edvald Boasson Hagen (MTN Qhubeka) kjørte inn til en sterk åttendeplass på etappen og krysset målstreken på 14:24, 21 sekunder bak Terpstra. Sven Erik Bystrøm (Katjusja) syklet inn til tiden 14:54.

- Det var virkelig hardt og mye vind med sand igjen. Jeg klarte å finne et fint tempo men siktet ikke mot pallen mot sterke ryttere som Bradley (Wiggins) og de andre spesialistene. Men jeg er fornøyd med prestasjonen, sier Boasson Hagen i en pressemelding.

Nordmannen hylles av sportsdirektør Jens Zemke, som sier at prestasjonen var i verdensklasse.

- Det er en hard kamp hvert sekund her i Qatar og det er harde forhold. Vi kan være fornøyde med dagen etter Edvalds prestasjon, han viste at han er klar for sesongen, sier Zemke i samme pressemelding.

Bystrøm var også fornøyd etter at kampen mot klokka var fullført.

- Jeg synes det gikk bra. Jeg åpnet kontrollert slik at jeg hadde tenkt, men fikk beskjed av sportsdirektøren halvveis om å kjøre maks, sier Bystrøm til procycling.no.

Jevnt Lars Boom (Astana) tok etter hvert en tidlig ledelse med 14:33 i den 10,9 kilometer lange løypa. Tiden ble timen senere forbedret med 12 sekunder av Matthias Brandle (IAM).

Men den skulle imidlertid ikke vise seg å stå lenge. Regjerende verdensmester på tempo, Bradley Wiggins (Team Sky), satte ny bestetid og slo Brandle med ni sekunder. Men heller ikke Wiggins fikk lede lenge. Fabian Cancellara (Trek) passerte målstreken to sekunder fortere enn sin britiske konkurrent.

Med en ledertid på 14:11 skulle Cancellara bli vanskelig å slå, men Niki Terpstra (Etixx QuickStep) skulle etter hvert vise seg å mose tiden hans med åtte sekunder.

Som følge av den lange distansen til Qatar, syklet samtlige av rytterne på sine tradisjonelle landeveissykler.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.