VIL IKKE HA NOE MED RIIS OG TINKOV Å GJØRE: Alexander Kristoff er tydelig på at han ikke ønsker kontakt med noen av dem. Her er han på podiet etter én av fem triumfer denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
VIL IKKE HA NOE MED RIIS OG TINKOV Å GJØRE: Alexander Kristoff er tydelig på at han ikke ønsker kontakt med noen av dem. Her er han på podiet etter én av fem triumfer denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Kristoff etter Bjarne Riis' exit: - Jeg vil ikke savne ham

Likevel overrasket over danskens farvel.

(Dagbladet/procycling.no): Søndag kveld ble det klart at Bjarne Riis forlater laget han var med å starte og har bygd opp etter å ha vært svært uenig med lageier Oleg Tinkov.

Det forbauser Alexander Kristoff.

- Det er jo litt overraskende, men jeg forsto hva som lå i gjære basert på det jeg har plukket opp i mediene de siste dagene.

- Hva tenker du om at han nå er ferdig?

- Det er litt rart ettersom det er han som har bygd opp hele laget. Sånt sett virker det litt hodeløst, sier Kristoff til procycling.no.

Nordmannen er selv ute og føler på markedet da hans kontrakt med Katjusja går ut etter årets sesong.

Han og hans trener og stefar Stein Ørn har vært tydelige på at å forlenge kontrakten med Katjusja er hva de ønsker.

Men det er naturligvis stor interesse rundt en rytter av Kristoffs kaliber. Han har fulgt opp en fantastisk 2014-sesong med en strålende start på 2015.

Etter søndagens Gent-Wevelgem står han med fem triumfer og andreplass i monumentet Milano-Sanremo.

Men Tinkoff-Saxo er ikke et aktuelt for Kristoff.

- Riis og Tinkov er vidt forskjellige typer, men jeg ser uansett ikke for meg å jobbe med noen av dem. Jeg har ikke hatt så mye med Bjarne Riis å gjøre heller, så jeg vil ikke savne ham, sier 27-åringen.

Kristoff fortsetter sesongen med nytt ritt allerede på tirsdag. Da deltar han i etapperittet Tredagers De Panne, hvor han satser på å finne den absolutte toppformen før neste søndags Flandern rundt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.