SMERTER: Alexander Kristoff veltet før den virkelige kampen om posisjonene startet på den femte etappen i Tour de France. Da innså nordmannen at han var sjanseløs på å kjempe om seieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SMERTER: Alexander Kristoff veltet før den virkelige kampen om posisjonene startet på den femte etappen i Tour de France. Da innså nordmannen at han var sjanseløs på å kjempe om seieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Kristoff etter brosteinen: - Det kunne gått verre

Nordmannen har smerter.

ARENBERG (procycling.no): Alexander Kristoff hadde før Tour de France blinket seg ut onsdagens etappe som en stor seiersmulighet.

Det var sjanseløst for nordmannen da han veltet kort tid før den første brosteinssektoren omtrent 66 kilometer fra målstreken.

- Jeg får aldri vite om jeg hadde klart å vinne etappen eller ikke. Jeg kunne kanskje ha vært med, men jeg vet ikke, forteller nordmannen til procycling.no ved Arenbergskogen.

Cannondale satte opp et voldsomt tempo i front av hovedfeltet før de smalt inn på brosteinen. Kristoff ble halsende altfor langt bak.

- Jeg kjørte meg opp to-tre grupper etter velten før vi nådde brosteinen, men jeg skjønte egentlig at det var kjørt. Det forsto jeg egentlig før brosteinspartiet, forklarer nordmannen.

27-åringen slapp langt dog billigere unna enn sammenlagtfavoritt Chris Froome. Briten måtte bryte rittet etter å ha veltet to ganger.

Kristoff slapp fra det med smerter i armen og en oppskrapet rumpe.

- Det ble ikke så mange sår. Det var så vått at jeg bare skled av gårde. Det ble ikke hull i sykkelshortsen, engang, forteller nordmannen til det norske pressekorpset ved målstreken.

Nordmannen trillet i mål drøyt 18 minutter bak etappevinner Lars Boom på en 139.-plass. Langt bak målsettingen onsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det var første gang jeg kjørte på brostein når den er så våt. Bak i min gruppe gikk det ikke fort på brosteinen, sier Kristoff til procycling.no.

Les også: - Blir husket som en av de mest episke etappene noensinne

Allerede torsdag får 27-åringen en mulighet til å revansjere seg. 194 kilometer til Reims byr kun på to kategoriserte stigninger. Begge er fjerdekategorier.

Det gjør muligheten for et spurtoppgjør stor, og der har nordmannen gode muligheter etter å ha vist tirsdag at han kan true med Marcel Kittel.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.