Kristoff etter nedturen: - Det har vært skuffende

Mener han burde vunnet i starten av touren.

INGEN GOD TOUR DE FRANCE:   For Alexander Kristoff. Han mistet blant annet Luca Paolini (t.h.) tidlig i det franske rittet. 
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
INGEN GOD TOUR DE FRANCE: For Alexander Kristoff. Han mistet blant annet Luca Paolini (t.h.) tidlig i det franske rittet. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CHAMPS-ÉLYSÉES (procycling.no): Med lille Liam (født St. Hans-aften) surret til kroppen, fulgte kona Maren Kristoff spent med ektemannen siste forsøk på å vinne en Tour de France-etappe denne sesongen.

Ut på den franske paradegaten lå Alexander Kristoff som planlagt i andreposisjon ut av siste sving.

Kona skrek og heiet ved storskjermen, i profil fulgte TV-kameraet en nordmann i klar ledelse i starten.

Men: For tredje gang i sommer endte 28-åringen opp som mat for den tyske «Gorillaen», André Greipel.

- Vi klarte det vi var enige om på forhånd, men vi mistet for mye fart da opptrekkeren min mistet kjedet 500 meter fra mål. Han var nødt til akselerere én gang til. Farten falt, og da følte jeg at jeg måtte gå til, sier Kristoff til procycling.no i Paris.

- André Greipel ligger i tiende posisjon i den svingen, men dere ville likevel ligge først?

- Normalt sett er det altfor langt bak. De burde egentlig ikke hatt noen mulighet. Men det ble mulig da Jacopo (Guarnieri) mistet kjedet, svarer Stavanger-mannen som også ble passert av Bryan Coquard før streken.

Han har også rett i at vinneren normalt sett har sittet langt framme i den aktuelle svingen.

To negative faktorer for Kristoff Men så har da heller ikke årets Tour de France vært helt normal.

Det har vært færre opplagte muligheter for spurterne, og de store opptrekkstogene har uteblitt.

Begge deler har gått utover Alexander Kristoff.

- Jeg trodde i hvert fall jeg ville få to sjanser til i massespurter, men bakkeavslutningene viste seg å være for tøffe.

- Mangelen på opptrekkstog. Hvordan har det slått ut for deg?

- Det har gjort at vi har komme tidligere fram. Vi er nok egentlig avhengig av å komme i større utgangshastighet. Men i dag var det ingenting å si på det. Hadde ikke Greipel vært så mye sterkere enn meg, tror jeg nok at jeg hadde tatt det.

Flere seiersløse menn Katjusja-rytteren er ikke den eneste som har fått smake på skuffelse i løpet av 21 Tour de France-etapper.

Med lavere hastighet i spurten, blomstrer Greipel. Det viser også hans fire etappeseierer i år - tre av dem fra massespurter.

Utover dem har kun Mark Cavendish opplevd å bryte målstreken først i sykkelsportens formel 1-øvelse.

Kristoff står uten seier. Det samme gjør John Degenkolb, Peter Sagan, Edvald Boasson Hagen og Bryan Coquard.

Etter to etappeseirer i fjor, og en overlegen formtopp i klassikerne, fører det til selvransakelse hos Team Kristoff.

- Kan du peke på noe som ikke har vært bra nok i forarbeidet mot touren?

- Egentlig ikke. Opptrekket vårt har kanskje vært det sterkeste, og vi har stort sett ikke vært flere enn tre mann. I dag gjorde vi egentlig alt perfekt, men jeg hadde nok ikke beina, heller.

Stavanger-mannen var hes i avslutningen etter fartsfesten på Champs-Élysées.

- Jeg føler ikke jeg har vært 100 prosent de siste dagene, men det på grunn av sykdom. I starten var jeg i god form, men det gikk ikke helt veien. Jeg føler at jeg har vært god nok til å ta en etappe i touren, så det har vært skuffende, innrømmer han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

MUNTRET OPP AV FAMILIEN: Alexander Kristoff ble endelig gjenforent med kona Maren og sønnene Liam og Leo (til høyre). FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
MUNTRET OPP AV FAMILIEN: Alexander Kristoff ble endelig gjenforent med kona Maren og sønnene Liam og Leo (til høyre). FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer