KOMPROMISSLØS: - Det går inn på meg, sier Alexander Kristoff om lagkameratens positive dopingprøve. Likevel mener han det er bra at juksemakerne blir tatt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KOMPROMISSLØS: - Det går inn på meg, sier Alexander Kristoff om lagkameratens positive dopingprøve. Likevel mener han det er bra at juksemakerne blir tatt. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Kristoff etter ny dopingsak: - Slag i trynet for Katjusja

Likevel glad lagkameraten ble tatt.

- Han har jukset, så det er bra han blir tatt. Jeg syklet på lag med ham under Tour de France, og jeg syklet sammen med ham i 2012. Det er skuffende at han har tatt i bruk de midlene, men det er ikke så mye jeg får gjort med det, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

• Les også: Katjusja-rytter tatt for dopingbruk

Tirsdag mottak han nyheten om at Giampaolo Carusos (35) dopingprøver fra 2012, hadde blitt testet på nytt for spor av EPO.

Denne gangen ble svaret positivt.

Var spent på utfallet I verste fall kunne dopingprøven gitt Katjusja-laget en utestengelse fra konkurranse på mellom 14 til 30 dager.

procycling.no kunne fortelle at verken MPCC (foreningen for en mer troverdig sykkelsport) eller UCI (det internasjonale sykkelforbundet) presser på for å gi laget sanksjoner.

• Les også: VM-oppkjøringen reddet tross dopingavsløring

Kristoff innrømmer at han var spent på utfallet av saken med tanke på hans drøm om å vinne VM-gull senere i høst.

- Jeg vet jo at vi er medlem av MPCC, og at vi kunne bli utestengt. Jeg fryktet jo det. Men sånn jeg så det, regnet jeg med at de måtte vente på B-prøven. Da kunne jeg kjørt i Hamburg og i Ploauy, som er viktigst for meg, og heller mistet Canada. Men nå slipper jeg å tenke på det.

Roser testregimet Stavanger-mannen blir trent av lege og stefar Stein Ørn. Sammen er de to knallharde i sitt syn på doperne innenfor sykkelsporten.

Men de lovpriser samtidig fungerende mekanismer som bidrar til å ta juksemakerne.

- Vi har nå to positive prøver fra 2012-sesongen, og prøven til Luca Paolini fra Tour de France. Det er ikke bra. Det er et slag i trynet for ryktet til Katjusja.

- Jeg skulle helst ha vært det foruten, men dett viser også at de sparer på dopingtester og tester dem på nytt senere. Man har bedre testmetoder nå, enn i 2012. Jeg mener det er bra at de som ikke blir tatt med en gang, risikerer å bli avslørt senere.

- Når du hørte om Caruso-saken, hvordan reagerte du?

- Det går inn på meg, men det hadde vært mye verre om det var en jeg kjente godt til, sier Kristoff og bruker lagkamerat Marco Haller som et tenkt eksempel.

- Jeg syklet med Caruso i touren, men jeg har normalt sett ikke så mye kontakt med ham. Jeg snakker ikke italiensk, så det blir i så fall kommunikasjonen via Jacopo Guarnieri.

- Får dette noen innvirkning for din videre framtid i laget?

- Nei, for så vidt ikke. Jeg har ingen klausuler rundt dette, og det er ikke så mye laget kan gjøre for å beskytte seg mot dette, heller. Det er ofte folk som opptrer på egenhånd. Når det gjelder Caruso, hadde han en historie fra før. Han har vært utestengt tidligere, og Katjusja kunne også tenkt seg mer om før de signerer en slik rytter. Det var en rytter fra «den gamle skolen», og en som er langt oppi år nå, påpeker Kristoff.

PS! Hans neste ritt blir nå søndagens Vattenfall CyClassics i Hamburg, et ritt han vant i fjor.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!