Kristoff etter ny dopingsak: - Slag i trynet for Katjusja

Likevel glad lagkameraten ble tatt.

KOMPROMISSLØS: - Det går inn på meg, sier Alexander Kristoff om lagkameratens positive dopingprøve. Likevel mener han det er bra at juksemakerne blir tatt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KOMPROMISSLØS: - Det går inn på meg, sier Alexander Kristoff om lagkameratens positive dopingprøve. Likevel mener han det er bra at juksemakerne blir tatt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han har jukset, så det er bra han blir tatt. Jeg syklet på lag med ham under Tour de France, og jeg syklet sammen med ham i 2012. Det er skuffende at han har tatt i bruk de midlene, men det er ikke så mye jeg får gjort med det, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

• Les også: Katjusja-rytter tatt for dopingbruk

Tirsdag mottak han nyheten om at Giampaolo Carusos (35) dopingprøver fra 2012, hadde blitt testet på nytt for spor av EPO.

Denne gangen ble svaret positivt.

Var spent på utfallet I verste fall kunne dopingprøven gitt Katjusja-laget en utestengelse fra konkurranse på mellom 14 til 30 dager.

procycling.no kunne fortelle at verken MPCC (foreningen for en mer troverdig sykkelsport) eller UCI (det internasjonale sykkelforbundet) presser på for å gi laget sanksjoner.

• Les også: VM-oppkjøringen reddet tross dopingavsløring

Kristoff innrømmer at han var spent på utfallet av saken med tanke på hans drøm om å vinne VM-gull senere i høst.

- Jeg vet jo at vi er medlem av MPCC, og at vi kunne bli utestengt. Jeg fryktet jo det. Men sånn jeg så det, regnet jeg med at de måtte vente på B-prøven. Da kunne jeg kjørt i Hamburg og i Ploauy, som er viktigst for meg, og heller mistet Canada. Men nå slipper jeg å tenke på det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.