PÅ PODIET: Kristoff spurtet inn til 3.plass under åpningsetappen i Paris-Nice søndag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
PÅ PODIET: Kristoff spurtet inn til 3.plass under åpningsetappen i Paris-Nice søndag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Kristoff etter tredjeplassen: - Hadde ikke sjanse til å følge

Nordmannen var likevel fornøyd etter første etappe av Paris-Nice.

(procycling.no): Den første etappen av Paris-Nice ble en særdeles tøff affære av flere årsaker.

Guffent vær i form av regn, kulde og sidevind gjorde etappen utfordrende for rytterne, men er forhold som passer Alexander Kristoff perfekt.

Katusha-Alpecin-rytteren ble nummer tre på etappen, etter å ha sittet i fremste vifte hele dagen. Han var ikke i stand til å følge Julian Alaphillipe (Quick-Step) og Arnaud Dèmare (FDJ) da de angrep i bakken opp til mål. I spurten om tredjeplassen var det derimot liten tvil om hvem som var den raskeste.

- De to sterkeste vant

Selv om det ikke ble seier, er nordmannen fornøyd med søndagens etappe.

- Jeg er fornøyd, egentlig. Jeg fikk en fin plassering med en tredjeplass. På slutten hadde jeg ikke sjanse til å følge de to, så da var tredjeplass det beste jeg kunne få til. Det var de to sterkeste som gikk avgårde, og da var jeg dessverre ikke sterk nok til å henge med, forteller Kristoff til procycling.no etter rittet.

Den franske duoen var ustoppelig på slutten, og fjorårets Milano-Sanremo-vinner Démare slo stjerneskuddet fra Quick-Step i spurten. Kristoff skjønte fort at han ikke hadde beina til å følge de to franskmennene.

- Jeg håpet egentlig at de skulle stivne på toppen, men de skjøt bare fart utover, så de kjørte veldig sterkt. Det var ingen av de andre gode bakkerytterne som klarte å holde følge, så de var i en klasse for seg.

I første gruppe i sidevinden satt Kristoff med lagkamerat Marco Haller. Det var bare de to fra Katusha-Alpecin som satt foran der, hvilket betydde at deres sammenlagthåp Ilnur Zakarin mistet tid til flere av konkurrentene.

Zakarin kom inn til en 17.plass, på samme tid som Richie Porte, og var 47 sekunder bak Dèmare. Dermed er han absolutt på skuddhold foran de kommende syv etappene.

- Zakarin er ikke sidevindsekspert akkurat, så det var egentlig ganske bra at han satt i gruppe to med flere av sammenlagtkandidatene. Heldigvis tapte han ikke altfor mye, men han skulle selvsagt helst vært i den første gruppen med oss, forklarer Kristoff.

Merket det i ryggen etter Omloop-krasj

Forrige uke veltet Stavanger-mannen i WorldTour-rittet Omloop Het Nieuwsblad. Kristoff hadde tydelig vondt, men syklet videre og stilte til start dagen etterpå i Kuurne-Brussel-Kuurne.

Men til tross for god kjøring i dag, sitter fortsatt velten litt i for 29-åringen.

- Jeg kjente at jeg hadde vondt i dag, men vi har en radio på venstre side av ryggen, og med alle klærne vi hadde på i dag, presset det kanskje litt inn i ryggen. Det ble litt bedre etter at jeg flyttet radioen og la den litt annerledes, så jeg håper det var noe så banalt som det der. Men jeg hadde sykt vondt i ryggen til tider i dag, også ble det bedre etterhvert mot slutten. Jeg får prøve å ha radioen et annet sted i morgen, hvis det hjelper, smiler Katusha-kapteinen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!