VISTE HVEM SOM ER SJEFEN: Alexander Kristoff markerte at han er på vei mot formen da han tok denne etappeseieren under Tour de Suisse. Nå har Katjusja funnet ut hvem som skal hjelpe ham fram i massespurtene under årets Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VISTE HVEM SOM ER SJEFEN: Alexander Kristoff markerte at han er på vei mot formen da han tok denne etappeseieren under Tour de Suisse. Nå har Katjusja funnet ut hvem som skal hjelpe ham fram i massespurtene under årets Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Kristoff får halve laget rundt seg i touren

Katjusja kopierer fjorårets suksessoppskrift.

(procycling.no): I kampen om nye etappeseirer i Tour de France, har Alexander Kristoff fått innvilget ønsket om å ha en sterk kvartett til sin disposisjon.

Dmitrij Kozonchuk skal taue på flatene, Luca Paolini er roadcaptain for opptrekket, mens det er Marco Haller og Jacopo Guarnieri som skal plassere nordmannen i vinnerposisjon på oppløpet.

- Det var som ønsket. Du ser at det er en dual vekting mellom Alexander og Joaquim Rodriguez. Han har fått Giampaolo Caruso, Tiago Machado og Alberto Losado til sin rådighet, sier stefar og trener Stein Ørn til procycling.no.

I fjor hadde han også med seg Paolini, mens Gatis Smukulis, Vladimir Isaychev og Alexander Porsev var de tre andre hjelperne.

• Les også: Kristoff slakter eget lag: - Helt latterlig

Det forløp relativt greit, men det ga også noen merkelige utslag. Som da laget kjørte av opptrekker Alexander Porsev i fjellene, og Kristoffs spurtopptrekker havnet utenfor tidslimiten.

Forsinket til NM etter fødsel Kristoff, som nettopp har blitt far for andre gang, sykler fellesstarten under NM på Lillehammer som siste test før det franske etapperittet.

27-åringen ankommer en dag forsinket, og rekker så vidt å kjøre igjennom løypa i forkant.

I en tøff runde på Lillehammer, spørs det uansett om Stavanger-mannen har det som trengs når Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Odd Christian Eiking går til i bakkene.

Mener nøkkelryttere er i form I potten ligger den norske mesterskapstrøya, men Team Kristoff er uansett mest opptatt av sesongens høydepunkt, Tour de France.

Det ble to etappeseirer på nordmannen i fjorårets utgave. Han var i tillegg svært nære ved flere anledninger, og spesielt på Champs-Élysées.

En av årets målsetninger er å vinne i Paris, der han også vil forenes med kona Maren og parets to barn.

Trener Ørn mener han har sett svært positive takter fra stesønnens hjelpere under Tour de Suisse.

- Både Haller og Guarnieri har en fin formstigning inn mot Tour de France. De to, samt Kozonchuk, var også med på rittene Alexander kjørte i Norge, så det begynner å være en godt innarbeidet gruppe. Luca Paolini skal ta styringen i starten av opptrekket, før det blir opp til Haller eller Guarnieri å dra det hele i land med god presisjon.

Det kan være verdt å merke seg at Kozonchuk er den eneste russeren på årets mannskap. Porsev har slitt denne sesongen, og har ikke syklet mange ritt sammen med lagets norske stjerne.

PS! Tour de France sykles i år mellom 4. og 26. juli. I tillegg til Alexander Kristoff skal Edvald Boasson Hagen delta.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!