FEILET: Alexander Kristoff syklet inn til en fjerdeplass i Tour of Oman tirsdag. Her sammen med Sky-rytter Luke Rowe. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
FEILET: Alexander Kristoff syklet inn til en fjerdeplass i Tour of Oman tirsdag. Her sammen med Sky-rytter Luke Rowe. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Kristoff feilet i Oman

Maktet ikke å følge opp forrige ukes suksess.

(procycling.no): Det ble Andrea Guardini (Astana) som vant den første etappen av Tour of Oman. Tom Boonen (Etixx QuickStep) knep andreplassen foran Matteo Pelucchi (IAM).

Alexander Kristoff syklet inn på fjerdeplass og maktet ikke å fortsette seierstriumfene fra Tour of Qatar forrige uke. Etappen var paddeflat mens avslutningen besto av en rundt 300 meter lang stigning, og burde passet nordmannen bra.

- Jeg var for langt bak i siste sving så var aldri helt med i kampen om seier, sier Kristoff til procycling.no etter etappen.

- Var det din egen feil eller misset hele opptrekkstoget?

- Vi var litt for langt bak med opptrekket, men misset ikke totalt. Det var varmt i dag og jeg sleit litt med det også.

Edvald Boasson Hagen sykler også rittet og endte på 17. plass på etappen, med samme tid som vinneren.

Endelig for Guardini Dette var imidlertid ikke første gang Andrea Guardini har spurtet mot Kristoff i år. Italieneren ble andremann på både andre og sjetteetappe av Tour of Qatar. Samtidig ble han henvist til andre og tredjeplass under de to første dagene av Dubai Tour.

Tirsdag kom imidlertid endelig seieren for 25-åringen.

Astana-rytteren hadde en flott sesong i 2014 med fem individuelle seire.

Tidlig brudd Det var ikke syklet mer enn en kilometer av den 161 kilometer lange førsteetappen av Tour of Oman før et brudd kom seg av gårde: Jef Van Meirhaeghe (Topsport Vlaanderen), Patrick Konrad (Bora-Argon) og Simone Andreetta (Bardiani). Trioen fikk raskt en avstand på over fem minutter.

Ved langesonen stakk Johann van Zyl (MTN Qhubeka) fra hovedfeltet med håp om å slutte seg til bruddet. Det klarte han etter hvert, og fortsatte like gjerne solostuntet. Det skaffet ham full pott på den andre innlagte spurten.

Van Zyl fortsatte soloferden og fikk etter hvert i underkant av to minutter tilbake til hovedfeltet som til slutt tok igjen de tre rytterne som starten dagen i brudd. Bak i hovedfeltet var det Katjusja som tok opp jakten på fronten. Med rundt 30 kilometer igjen av etappen var feltet samlet igjen.

- Johan hadde en virkelig god dag. Han var i front nesten fra kilometer null og ble tatt igjen rundt 25 kilometer før mål. Han er nå femtemann i sammendraget, noe som er en god start for laget vårt, sier MTN-sportsdirektør Jens Zemke i en pressemelding.

LES MER: Her er alt om Tour of Oman

Tour of Oman fortsetter onsdag med en 195 kilometer lang etappe. Også her venter seiersmuligheter for Kristoff.