Kristoff feilet i spurten Down Under

Satset på bakhjulet til McEwen.

FEIL TAKTIKK: BMC-rytter Alexander Kristoff satset på bakhjulet til Robbie McEwen i spurten på nattens etappe i Tour Down Under, men australieren hadde ikke dagen, og Kristoff var sjanseløs på å bli med i spurtkampen i hovedfeltet.Foto: Heiko Junge / Scanpix
FEIL TAKTIKK: BMC-rytter Alexander Kristoff satset på bakhjulet til Robbie McEwen i spurten på nattens etappe i Tour Down Under, men australieren hadde ikke dagen, og Kristoff var sjanseløs på å bli med i spurtkampen i hovedfeltet.Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Et forsøk på å utnytte spurtveteranen Robbie McEwen i spurten feilet for proffsyklist Alexander Kristoff (23) på fredagens etappe i Tour Down Under.

Nordmannen tråkket inn med hovedfeltet til 29.-plass. Et utbrudd holdt helt til mål og sendte australske Cameroon Meyer inn i den okerfargede ledertrøyen.

Garmin-Cervélo-rytteren vant den fjerde etappen og leder rittet sammenlagt med ti sekunder.

- Jeg forsøkte å bli med framme i feltet selv om det ikke var spurt om seier. Ettersom Robbie McEwen har vist styrke her nede, tok jeg bakhjulet hans, men ingen av oss hadde dagen, vi ble passert av det ene storlaget etter det andre og endte langt bak, sa Alexander Kristoff til NTB.

Meyer spurtslo belgiske Thomas De Gendt etter 124 kilometer fra Norwood til Strathalbyn. Nederlenderen Laurens ten Dam ble treer, og han klatret til annenplass totalt.

Australske Matthew Goss, som ledet før fredagens etappe, er tolv sekunder bak på tredjeplass sammenlagt.

Hovedfeltet med Kristoff og co. kom til mål 24 sekunder bak Meyer. Sammenlagt er Kristoff nummer 78, 3 minutter og 39 sekunder bak lederen.

Lørdag er det en kupert etappe. Søndag kommer en ny massespurtsjanse med bare 90 kilometer i paddeflatt terreng til Adelaide.

(NTB)