Kristoff fikk 50 000 - Edvald fikk ingenting

Slik delte Hushovd ut VM-bonus.

FIKK INGENTING: Mens Alexander Kristoff fikk 50 000 kroner av Thor Hushovd  ette VM-gullet, fikk Edvald Boasson Hagen ingenting. Det forteller Thor Hushovd i sin selvbiografi. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FIKK INGENTING: Mens Alexander Kristoff fikk 50 000 kroner av Thor Hushovd ette VM-gullet, fikk Edvald Boasson Hagen ingenting. Det forteller Thor Hushovd i sin selvbiografi. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Da Thor Hushovd vant VM i Australia i 2010, var Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff de to andre som representerte Norge.

Etter at VM-gullet var sikret ga Hushovd 50 000 kroner til Kristoff. Det skriver Hushovd i sin selvbiografi.

Boasson Hagen på sin side fikk ingenting.

- Meningen var å gi Edvald penger også, men jeg syntes det ble feil, skriver Hushovd i selvbiografien.

- Han brukte sin sjanse, gikk i brudd og kjørte sitt løp. Jeg sa det til dem før VM at dersom de hjalp meg og jeg vant, skulle de få 50 000 kroner hver. Det var et lokkemiddel. Hvorfor skulle de ellers hjelpe meg? Ikke fikk vi dagpenger av landslaget. Ikke hadde vi kaptein som vi skulle kjøre for. Ingen forpliktelser.

- Ble nok skuffet Dermed prøvde Hushovd å sikre seg hjelp fra sine landsmenn, men Hushovd syntes ikke at hjelpen fra Boasson Hagen fortjente belønning.

- Edvald ble nok litt skuffet. Jeg tror han hadde forventet å få penger, men jeg sa det til ham ved en senere anledning, etter å ha sjekket litt med folk rundt meg for å være trygg på at det jeg gjorde var fair.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer