SPURTET PÅ RACERBANE: Arrangøren la opp til en spektakulær avslutning på den 3. etappen av årets Paris-Nice. Alexander Kristoff (t.v.) lå som vanlig langt framme og kjempet om etappeseieren, men ble til slutt distansert av John Degenkolb. Foto: Eric Feferberg, AFP / NTB Scanpix
SPURTET PÅ RACERBANE: Arrangøren la opp til en spektakulær avslutning på den 3. etappen av årets Paris-Nice. Alexander Kristoff (t.v.) lå som vanlig langt framme og kjempet om etappeseieren, men ble til slutt distansert av John Degenkolb. Foto: Eric Feferberg, AFP / NTB ScanpixVis mer

Kristoff fikk sprintleksjon på formel 1-bane

John Degenkolb sterkest på racerbanen.

(procycling.no): Arrangøren hadde booket motorsportbanen Magny Cours til avslutningen av den 3. etappen av årets Paris-Nice.

Tirsdag skulle nemlig Alexander Kristoff, Thor Hushovd og John Degenkolb være fartsdoningene på den tidligere Formel 1-banen.

De siste fire kilometerne av etappen ble nemlig kjørt inne på banen Michael Schumacher satte banerekord på i 2004.

Overlegen tysk sprinter Spurten ble trukket opp av spurtlagene Giant-Shimano og Orica GreenEDGE. Innimellom opptrekkertogene forsøkte Kristoff og Hushovd etter beste evne å manøvrere seg fram.

Degenkolb angrep tidlig, og etappeseieren var i realiteten aldri i fare. 

En opptur for den kraftige tyskeren som har startet årets Paris-Nice med to annenplasser.

- I dag fungerte alt perfekt. Jeg er veldig glad for at laget mitt fikk denne seieren, sa Degenkolb.

Bak ham suste Mathew Goss (Orica) og Juan José Rojas (Movistar) inn.

Edvald i hjelperolle Kristoff ble igjen beste norske på 6.-plass, mens Hushovd ble nummer åtte.

Edvald Boasson Hagen gjorde tidligere på etappen en jobb for sammenlagthåpet Geraint Thomas. Han deltok derfor ikke i spurten inne på motorsportbanen.

PS! Fremdeles kjøres det Superbike (motorsykkel) og billøp på banen i Magny Cours. Formel 1-sirkuset takket for seg foran 2008-sesongen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!