Kristoff fikk svi i spurten. Seier til Ewan

Caleb Ewan triumferte i massespurten på den 16. etappen i Tour de France. Alexander Kristoff fikk svi etter et magedrag rett før spurten.

SEIER: Alexander Kristoff ble nr. 9 i dagens massespurt da Caleb Ewan triumferte. Foto: AP Photo/Thibault Camus
SEIER: Alexander Kristoff ble nr. 9 i dagens massespurt da Caleb Ewan triumferte. Foto: AP Photo/Thibault CamusVis mer

Den 16. etappen i Tour de France ble avgjort etter en eksplosiv massespurt i Nimes .

Caleb Ewan var den raskeste på de siste hundre meterne og stakk av med etappeseieren, like foran Elia Viviani, Dylan Groenewegen og Peter Sagan. Det var Ewans andre etappeseier i årets tour, samme antall som Julian Alaphilippe og Simon Yates.

Alexander Kristoff var sjanseløs på de siste 300 meterne, etter at han måtte bruke mye krefter på å manøvrere seg fram i posisjon. Det gjorde han mesterlig, men det medførte samtidig at nordmannen stivnet da det skulle avgjøres.

Kristoff endte til slutt på 9. plass, tilsynelatende med skyhøye laktatverdier og stive bein. Edvald Boasson Hagen ble nr. 12.

- Jeg brukte mye krefter på å komme meg fram. Beina var stokk stive. Jeg brukte litt mye krefter på å komme meg inn på hjulet foran meg. Da blir det tungt. Jeg mangler også litt i beina, sier Kristoff til TV 2.

Kristoff fikk svi i spurten. Seier til Ewan

Amund Grøndahl Jansen gjorde en strålende jobb for Dylan Groenewegen de siste kilometerne inn mot mål, men Groenewegen måtte gi tapt mot Ewan i spurten og ble nr. 3.

Dansk smell

For Danmark ble denne etappen en stor nedtur da deres store sykkelhåp Jakob Fuglsang, nr. 9 i sammendraget før dagens etappe, veltet ut av årets Tour de France og måtte bryte treukersrittet.

Astanas danske kaptein ble fraktet vekk av ambulansen etter en krasj 25 kilometer før mål.

Også Geraint Thomas veltet på dagens etappe, men fullførte etappen uten store problemer.