Kristoff fikset spesialsydde drakter

- En liten fordel, mener 28-åringen.

KEISERENS NYE KLÆR: Alexander Kristoff ble fornøyd da han ankom Richmond og så at det ventet nye drakter. Her er han sammen med Lars Petter Nordhaug utenfor det norske utøverhotellet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KEISERENS NYE KLÆR: Alexander Kristoff ble fornøyd da han ankom Richmond og så at det ventet nye drakter. Her er han sammen med Lars Petter Nordhaug utenfor det norske utøverhotellet. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

RICHMOND (procycling.no): I profflaget Katjusja nyter Alexander Kristoff godt av det siste av det siste, både på utstyrs- og klesfronten.

Det norske landslaget har skoprodusenten Diadora som klesleverandør og har hatt en vei å gå for å matche de beste draktene.

Ønsket onepiece
For tre uker siden etterlyste Kristoff og lagkompis Sven Erik Bystrøm «onepiece»-drakter på det norske laget.

Anmodningen ble fulgt opp hos den italienske produsenten, og i VM sykler de norske proffene i sine nye drakter for alle første gang.

- I Katjusja sykler jeg alltid med en body. Det er på en måte en tempodrakt med lommer. Jeg spurte om dette var tilgjengelig på landslaget. Det viste seg at terrenglandslaget hadde noen, så da var det mulig å lage det til oss også, sier Kristoff til procycling.no.

For stor trøye i Arctic
Norges lagkaptein håper de nye draktene gir det lille ekstra i kampen om verdensmestertittelen.

- Det er nok noen watt å spare på det per runde, og gjennom så mange timer blir det litt energi å spare. Sånn sett stiller vi med en liten fordel på søndag.

Kristoff klaget på for stor ledertrøye da han ikke nådde opp i spurten på Setermoen under årets Arctic Race.

Kort tid etter kom altså forespørselen til sykkelforbundet om å sikre ham optimalt utstyr i Richmond-VM.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!