Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff føler seg «OK» til å starte Gent-Wevelgem

- Jeg starter i morgen hvis det kjennes ut som nå.

STILLER SØNDAG: Kristoff slet tungt på bergene i Flandern under E3 Harelbeke fredag. Den småsyke Katusha-rytteren håper på bedring i søndagens Gent-Wevelgem. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
STILLER SØNDAG: Kristoff slet tungt på bergene i Flandern under E3 Harelbeke fredag. Den småsyke Katusha-rytteren håper på bedring i søndagens Gent-Wevelgem. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): E3 Harelbeke ble et «slit» der det gikk «tungt gjennom hele rittet» for Alexander Kristoff. Fredagens generalprøve før Flandern rundt ga dermed intet toppresultat for Katusha-rytteren som krysset målstreken snaue sju minutter bak vinner Michal Kwiatkowski fra Team Sky.

Etter målgang måtte nordmannen formodentlig konstatere at den siste tids sykdom hadde satt sitt preg på prestasjonen i den 200 kilometer lange brosteinsklassikeren. Kristoff ville ikke da utelukke sin deltakelse i Gent-Wevelgem og bekrefter overfor procycling.no lørdag at han etter all sannsynlighet stiller til start i Deinze søndag morgen.

- Jeg starter i morgen hvis det kjennes ut som nå. Føles OK, så vi får se om beina er bedre i morgen, forteller Kristoff.

Kristoff ble syk under Paris-Nice, der han valgte å stå av før siste etappe i Nice. I Milano-Sanremo var han imidlertid tilbake på riktig spor og sa han aldri hadde følt seg så bra over Poggio. På Via Roma spurtet han inn til en godkjent 6.plass, til tross for sviktende kommunikasjon med opptrekker Jacopo Guarnieri. Prestasjonen i E3 Harelbeke kom dermed nokså uventet for fjorårets Flandern rundt-vinner.

- Jeg hadde ikke beina og jeg var alltid bak. På ett tidspunkt var Fabian Cancellara i samme gruppe og vi samarbeidet med laget hans. Jeg hadde likevel ikke noen god følelse. Jeg visste at vi hadde en sjanse siden Cancellara satt der. Men for å være helt ærlig, hadde jeg ingen sjanse, fortalte Kristoff etter målgang fredag.

Dagen før Gent-Wevelgem har Kristoff sagt seg fornøyd med en rolig treningsøkt for å spare batteriene mest mulig.

- Jeg håper å ha bedre bein fremover, ellers vil jeg ikke får så mange seiere. Det var ikke bare på klatringene at jeg følte meg dårlig, men mer generelt. Wevelgem ender vanligvis en spurt, så det bør passe meg bedre.

Kristoffs Katusha-lagkompis Sven Erik Bystrøm avslørte overfor Haugesunds Avis at formen hans var heller ikke på topp i E3 Harelbeke, men bekrefter overfor procycling.no lørdag at også han starter søndagens klassiker.

- Jeg starter imorgen. Er ikke helt 100 prosent frisk, men foreløpig er det ingen krise, sier Bystrøm som kom inn elleve minutter bak Kwiatkowski i fredagens ritt.

Resten av Katushas lag til den 78. utgaven av Gent-Wevelgem består av Jacopo Guarnieri, Marco Haller, Viacheslav Kuznetsov, Sergey Lagutin, Michael Mørkøv og Aleksandr Porsev.

Hele Norges coronakart