Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff forkjølet før viktig Tour de France-prøve

– Håper det forsvinner raskt.

FORKJØLET: Alexander Kristoff er ikke i toppslag Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FORKJØLET: Alexander Kristoff er ikke i toppslag Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Søndag starter Critérium du Dauphiné, ett av de tradisjonelle oppkjøringsrittene til sommerens Tour de France. Der er Alexander Kristoff én av mange som er ute etter å få en bekreftelse på formen, etter et Tour of California under pari.

Sykdom kan imidlertid sørge for at det franske rittet blir en større utfordring enn planlagt for nordmannen.

– Det har føltes greit på trening her hjemme, men nå har jeg dessverre blitt forkjølet. Jeg ble litt forkjølet nå på onsdag og torsdag. Det sitter fremdeles litt i, men jeg håper at det hjelper med en rolig dag i morgen. Så får vi håpe formen er litt bedre enn den er nå, sier Katusha-rytteren til procycling.no.

Kristoff syklet i den lokale Uno-X-cupen onsdag kveld, hvor han hadde få problemer med å vinne mot ryttere som Sven Erik Bystrøm og Daniel Hoelgaard.

Fredag kveld var han imidlertid klar på at han ikke følte seg i toppform, mens han var på reisefot ned til Saint-Étienne.

29-åringen var tydelig rusten i stemmen da procycling.no snakket med ham i telefonen, og forteller at han håper sykdommen raskt slipper taket.

– Jeg vet ikke hvor alvorlig det. Jeg er jo forkjølet, så det er vel så alvorlig en forkjølelse er. Jeg har ikke vært forkjølet på lenge. Det kom raskt, så jeg håper det forsvinner raskt også.

Det franske rittet blir den siste testen til Kristoff mot internasjonal motstand før Tour de France. I mellomtiden skal han også delta i NM, men Critérium du Dauphiné blir en mulighet til å prøve seg mot andre spurtere som Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, Bryan Coquard og Edvald Boasson Hagen - og dermed få bekreftet at nivået fremdeles sitter inne foran spurtene i Tour de France.

I tillegg til Boasson Hagen, vil også Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen og Vegard Stake Laengen delta i det åtte dager lange rittet.

Artikkelen leveres av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Hele Norges coronakart