NÅDDE IKKE OPP: Kristoff fikk ikke til en god spurt på åpningsetappen i Tour of California.  Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
NÅDDE IKKE OPP: Kristoff fikk ikke til en god spurt på åpningsetappen i Tour of California. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Kristoff forklarer spurt-missen i California

Nordmannen overrumplet av Peter Sagan på oppløpet i San Diego.

(procycling.no): Mens Peter Sagan (Tinkoff) spurtet inn til sin 14. etappeseier i Tour of California, kom en slukøret Alexander Kristoff (Katusha) over målstreken på en skuffende 16.plass. Et toppmotivert Katusha gjorde store deler av drajobben i hovedfeltet gjennom hele den 175 kilometer lange åpningsetappen til San Diego. I finalen ble nordmannen oppskriftsmessig brakt frem av Jacopo Guarnieri og Marco Haller.  

- Laget kontrollerte rittet for spurten og jeg fikk et godt opptrekk til front. Dessverre var det ganske mye motvind på oppløpet og farten var ikke så høy, sier en skuffet Alexander Kristoff etter etappen.  

- Gruppen med Sagan kom rundt hjørnet og overtok oss nokså enkelt. Fartsforskjellen mellom oss var ganske stor, og da han kom rundt hadde jeg egentlig ikke beina til å akselerere. Jeg følte meg OK i dag, men det føles selvfølgelig ikke så bra når det ender sånn, sier Kristoff.  

Kristoff regner nok ikke med en ny spurtsjanse før etappe sju til Santa Rosa og etappe åtte til Sarcamento. Tour of California fortsetter mandag med en mellomkupert etappe til Santa Clarita, dekorert med fire kategoriserte stigninger. I dagene fremover vil Katusha holde kortene åpne.  

- Vi kom hit for å vinne en etappe og første etappe var en mulighet til å skape noe. Laget jobbet veldig bra for spurteren vår, så jeg må si meg veldig fornøyd med hjelpernes jobb, sier Torsten Schmidt, sportsdirektør hos Katusha.  

- Nå har vi alt foran oss, en hel uke med ritt hvor det kommer mange fine etapper. Så hvis sjansen byr ser, må gutta gripe den, sier Schmidt. 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.