Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Kristoff forsvarte podieplassen med imponerende tempo

Leverte varene på den siste etappen i De Panne.

Foto: Tim De Waele.
Foto: Tim De Waele. Vis mer

(procycling.no): Den fjerde og siste etappen av tredagersrittet i De Panne gikk torsdag ettermiddag.

Alexander Kristoff lå på tredjeplass sammenlagt før etappen, og nordmannen ble presset hardt av rytterne som lå bak i sammendraget.

Men etter en meget solid oppvisning på etappen, forsvarte han tredjeplassen med glans. Han holdt tidligere franske mester på tempo, Sylvain Chavanel bak seg med god margin i sammendraget. Alexander Kristoff syklet faktisk så godt at han kom inn på tredjeplass også på etappen.

Etappen ble vunnet av Luke Durbridge. Orica-Scott-rytteren, som ble nummer to på den første etappen, slo tilbake etter en skuffende etappe i går, og vant den 14.2 kilometer lange tempoen foran Sylvain Chavanel i en tett sekundstridd. Chavanel og Durbridge kom inn på samme tid, men franskmannen ble dømt bak. Kristoff var kun to sekunder bak duoen.

VINNEREN: Luke Durbridge. Foto: Tim De Waele.
VINNEREN: Luke Durbridge. Foto: Tim De Waele. Vis mer

- Jeg trodde han kom inn foran meg, så jeg tenkte egentlig bare på å dra tilbake til hotellet, men så kom kontrabeskjeden. Jeg er utrolig fornøyd med denne seieren. Det gir oss stor motivasjon foran søndag. Jeg er veldig, veldig glad, sa Durbridge i seiersintervjuet etter etappen.

Gilbert trygg på toppen

Philippe Gilbert ledet med 48 sekunder før den avsluttende tempoen, og hadde dermed seieren i sin hule hånd. Gilbert syklet forøvrig en god sisteetappe, og var 17 sekunder bak vinner Durbridge.

Gilbert tok dermed sin andre seier for sesongen etter også å ha vunnet den første etappen i rittet.

Belgieren befester med det også sin posisjon som en av favorittene før Flandern rundt kommende søndag.

PS: Det har vært syklet en etappe i rittet tidligere i dag også. Les hvordan det gikk her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media