Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelrittet Paris-Nice:

Kristoff fortsetter Paris-Nice tross sykdom

Hadde det forferdelig på sykkelen tirsdag.

IKKE I FORM: Alexander Kristoff slet tungt under tirsdagens Paris-Nice etappe, men har bestemt seg for å kjøre igjennom dagens tempo. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
IKKE I FORM: Alexander Kristoff slet tungt under tirsdagens Paris-Nice etappe, men har bestemt seg for å kjøre igjennom dagens tempo. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Kjemper videre etter forferdelig etappe tirsdag.

(procycling.no): Etter målgang beskrev Alexander Kristoff overfor TV 2 en av sine verste dager på sykkelsetet:

– Jeg føler meg ikke særlig bra. Jeg tror ikke jeg har følt meg dårligere noen gang, sa Kristoff til TV 2.

18 minutter bak vinneren, som siste rytter i feltet – ankom 30-åringen målområdet i ved Châtel-Guyon.

Velger å fortsette rittet

Til tross for problemene, og fordi han har Milano-Sanremo i siktet, har han besluttet å fortsette Paris-Nice under onsdagens tempoetappe. Det er dog liten vits å lete etter Kristoffs navn på den første siden av resultatlista:

– Jeg føler meg ikke så sykt bra, men kanskje litt bedre. Jeg satser på at en rolig dag skal gjøre underverker, sier Kristoff til procycling.no onsdag formiddag.

Det betyr altså at tempoetappen kun skal fullføres innenfor tidsfristen for hans del. I går sto også spurterne Phil Bauhaus og Sam Bennett av rittet som nå går fra relativt enkelt terreng til langt mer kompliserte saker.

Både Kristoff og Bystrøm har vært syke

Kristoff pådro seg sykdom under flyreisen mellom Oman og Abu Dhabi i forrige måned. Han vant åpningsetappen i sistenevnte etapperitt, men slet med tunge bein og kraftløshet under etappe to og tre, som normalt sett burde ha passet ham bra.

Under den 210 kilometer lange etappen tirsdag dukket problemene opp igjen. Kristoff ble kjørt av tidlig, men klarte å kjøre seg opp til feltet igjen seks mil unna mål. Så datt han av på nytt og kjørte de siste tre milene til mål i «ensom majestet».

– Det var ikke så mye vits for laget å hjelpe meg. Jeg var jo helt ferdig, sier han.

Kristoff var innom Stavanger mellom Abu Dhabi og Paris-Nice. I det tidsrommet har også romkamerat Sven Erik Bystrøm slitt med sykdom.

Tar ny vurdering torsdag

Med ti dager igjen til Milano-Sanremo er det ikke gunstig for noen av de to at kroppen ikke lystrer som normalt. Paris-Nice inntar fjellene i etterkant av tempoetappen, og Kristoff sier til procycling.no at han vil ta en ny vurdering om symptomene fremdeles sitter i kroppen torsdag.

– Jeg håper på en rimelig normal dag i morgen, ellers står jeg nok av. Det bør ikke være noe problem å sykle en kort tempo, sier Kristoff foran den 18.4 kilometer lange økta mellom La Fouillouse og Saint-Etienne.

Etter at han falt av hovedfeltet for andre gang i går kjørte han jo en 30 kilometer lang tempo inn mot Châtel-Guyon. Og selv om det var en tung reise klarte han det uten å kaste inn det hvite håndkleet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling