Kristoff friskmelder seg selv etter magetrøbbel

- Jeg har tre-fire muligheter til etappeseier igjen.

ER KLAR: Alexander Kristoff, her på den syvende etappen under årets tour, er klar til å kjempe om etappeseire. Selv om nordmannen ikke har vært på do siden før etappestart, mandag, tror han nå at mageproblemene er over. Foto: Tim de Waele
ER KLAR: Alexander Kristoff, her på den syvende etappen under årets tour, er klar til å kjempe om etappeseire. Selv om nordmannen ikke har vært på do siden før etappestart, mandag, tror han nå at mageproblemene er over. Foto: Tim de Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BESANCON (procycling.no): Vi møter Kristoff i resepsjonen på et tostjerners hotell like utenfor bykjernen i Besancon.

- Du må kjøpe ny mobil, sier Kristoff og peker på den knuste skjermen til procycling.nos journalist i Tour de France.

- Jeg klarte å knuse glasset på kameraet på min første dag. Kun selfies nå, altså.

Dagen har blitt brukt til en rolig treningstur på én time, massasje og avslapning. Og så valutatrading da (nettbasert auksjon). Etter han la inn 500 euro ved klassikerne, er han nå oppe i 7000 euro.

- Jeg har ikke tatt ut noe ennå, da må jeg jo skatte og sånt.

Han ser avslappet ut i den dype skinnstolen, uanfektet av at det er Tour de France han er midt oppi.

- Hvordan merker du forskjellen på Tour de France og andre ritt? Er det plagsomt når 100 journalister skal ha tak i deg etter etappene?

- Ja, hvertfall når jeg må på do. Da har jeg ikke så god tid til å snakke, spøker Kristoff.

Ikke vært på do på over et døgn
Det norske håpet har slitt tungt de siste dagene med magetrøbbel. Derfor kom en hviledag svært godt med.

- Det går egentlig greit. Jeg har ikke vært på do siden før start på mandagens etappe, så det har klart å tette igjen hvertfall, sier han.

Men smertene er nesten borte, skal vi tro nordmannen. Kun litt plaget i går, ellers skal Kristoff være tilbake i slag.

- Jeg sleit litt med å henge med i går. Selv om smertene var verre på den niende etappen, hadde jeg bedre bein den dagen.

Vekttapet på tre kilo bekymrer han seg ikke særlig mye for, og regner med å legge på seg igjen nå som fordøyelsen er på vei tilbake til normalen.

- Det er vanlig å gå ned litt i muskelmasse nå som man sykler så mye, legger han til.

Kan vinne 3-4 etapper
Godt plassert på bedringens vei, fastholder Kristoff på målet om å ta en etappeseier.

- I morgen tror jeg det blir litt for tøft kanskje, men dagen etter er det mulig.

Det er altså den tolvte etappen på torsdag Kristoff blant annet har pekt seg ut. Der er det en tredje og en fjerdekategori innenfor de tre siste milene. Henger han med der, øyner han muligheten.

- Vi har naturligvis som mål å vinne en etappe. Vi var veldig nære i går (med Rodriguez), men det er nok på spurtetappene vi har de beste sjansene.

Ved siden av den 12. etappen, har han også pekt seg ut den 15. etappen til Nîmes, som ser veldig lett ut skal vi tro nordmannen. I tillegg er den 19. etappen flat med en fjerdekategori innenfor den siste milen, og blir et naturlig valg for spurtkjempen.

- Også har vi Champs Élysées da, påpeker han.

Kunne vært nært poengtrøya
Kristoff har hele tiden utelukket å gå for den grønne poengtrøya i touren. Peter Sagan leder foreløpig konkurransen, og har 287 poeng. Nordmannen står med 117.

- Vi ser jo hvor sterk Sagan er, og det visste man jo på forhånd.

- Hvordan er det egentlig å sykle mot Sagan som er så sinnsykt god i poengkonkurranser?

- Hadde jeg klart å henge med på den andre etappen og en etappe til, så hadde jeg klart å kjempe om seier. Hadde jeg i tillegg hengt med den første dagen, hadde jeg tjent på innlagte spurter. Det står på prosenter om jeg klarer å henge med, og kunne fort hatt 100 poeng mer.

Selv om lagkompis, Joaquim Rodriguez sitter i klatretrøya for øyeblikket, tror ikke Kristoff det påvirker lagets taktikk.

- Han må bare passe på Voeckler. Vi har ikke akkurat det sterke laget i fjellene, jeg kan ikke hjelpe ham, sier Kristoff.

Onsdag går Tour de France mot Oyonnax. Den 187,5 kilometer lange etappen avsluttes med fire kategoriserte stigninger (3, 3, 4, 3). Offisiell start er klokken 12:50. Du får det hele live på procycling.no.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer