MØTES IGJEN:  Alexander Kristoff (Katjusja) og Edvald Boasson Hagen (MTN) spurtet mot hverandre flere ganger under årets Tour de France. I Arctic Race of Norway møtes de igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MØTES IGJEN: Alexander Kristoff (Katjusja) og Edvald Boasson Hagen (MTN) spurtet mot hverandre flere ganger under årets Tour de France. I Arctic Race of Norway møtes de igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Kristoff friskmeldes før Arctic Race

- Formen er fin igjen nå, sier treneren.

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) er blant de største stjernene på startstreken når Arctic Race of Norway starter i Harstad 13. august.

Nordmannen har slitt litt med sykdom i etterkant av Tour de France, men friskmeldes nå av treneren.

- Formen hans er helt fin igjen nå. Han kjører Artic først og fremst for å få en god gjennomkjøring, ettersom det er det siste etappeløpet han kjører før VM, forklarer Stein Ørn til procycling.no.

- Hvor lenge var han syk etter touren?

- Han hadde noen dager med sykdom etter Tour de France, og han trengte tid på å komme seg igjen. Han har fått trent bra i én uke nå, og ser ut til å være der han skal, sier han.

Les også: Norske lag vil kjempe i toppen i Arctic Race.

Flere muligheter
Kristoff vant to etapper i fjorårets Arctic Race, og treneren håper naturligvis på at de skal klare noe tilsvarende i år.

Men det er flere tøffe etapper og et sterkt startfelt, så det blir ingen enkel oppgave.

- Det er størst mulighet de to første etappene. På den første etappen er det en slak oppoverbakke mot mål, hvor Hushovd har vunnet tidligere. På den andre etappen er det en flat avslutning, men noen bakker i forkant. 

- På den tredje etappen er det en tøff bakke opp til mål, så da er det litt avhengig av vindforholdene om han har noen mulighet. Siste etappen kjører de en bakke med 160 høydemeter flere ganger, så slik den er lagt opp, så er den nok litt for hard for Alexander, mener han.

Sliten etter Polen
Sven Erik Bystrøm (Katjusja) trenes også av Ørn, men sliter litt med formen etter et knalltøft Polen rundt, hvor han hjalp Ilnur Zakarin til en fjerdeplass i sammendraget.

- Bystrøm kommer fra en hard periode i Polen rundt. Han merker at han måtte kjøre som hjelperytter, og han investerte mye i det rittet. Han er ikke fullt restituert enda. Det koster mye å kjøre et slikt ritt, så en skal ikke håpe på for mye fra han her, sier treneren.

Arctic Race of Norway er årets siste sykkelrittet på toppnivå i Norge.

- Dette er et av de tre store løpene i Norge, så det er definitivt viktig for oss, avslutter Ørn.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.