KLAR FOR SPURTDUELL: Alexander Kristoff har aldri spurtet mot Caleb Ewan før, men frykter at 20-åringen er rask. - Men det er andre som kan spurte også, blant annet Edvald Boasson Hagen, presiserer Stavanger-mannen. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.no
KLAR FOR SPURTDUELL: Alexander Kristoff har aldri spurtet mot Caleb Ewan før, men frykter at 20-åringen er rask. - Men det er andre som kan spurte også, blant annet Edvald Boasson Hagen, presiserer Stavanger-mannen. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.noVis mer

Kristoff frykter australsk 20-åring aller mest

- Han er den tøffeste konkurrenten min.

(procycling.no): Orica GreenEDGE har med seg stjerneskuddet Caleb Ewan til etapperittet Tour of Norway.

Planene deres harmonerer svært dårlig med Alexander Kristoff sine:

- Caleb er i god form og han er mannen som kan vinne flere etapper for oss her, sier sportsdirektør Matt Wilson.
 
- Den tøffeste konkurrenten procycling.no møtte Alexander Kristoff ved et av hotellene ved Oslofjorden tirsdag ettermiddag.

Det tok ikke langt tid før Ewans navn dukket opp da Katjusja-rytteren ramset opp sine hardeste konkurrenter.

- Caleb er kanskje den tøffeste konkurrenten min når det gjelder etappeseirer. Jeg har aldri spurtet mot ham, så jeg vet ikke hvor rask han er. Det kan jo hende han vinner alle duellene, og jeg ingen, sier Kristoff med falsk beskjedenhet til procycling.no.
 
Sølv bak Bystrøm I sykkelkretser har man fulgt med 165 centimeter lave banesyklisten lenge.

Han tok sølv i U23-VM bak Sven Erik Bystrøm i spanske Ponferrada.

Tidligere har han blitt juniorverdensmester på bane. Nå er han et av verdens største spurttalenter. I sitt første år blant proffene har han vunnet etappeseirer i Malaysia og oppkjøringsrittet til Tour Down Under.

Har med viktige hjelpere Selv om Kristoff har respekt for rytteren, har han også plukket med seg et sterkt mannskap i jakten på nye etappeseirer i Tour of Norway.

Sven Erik Bystrøm og spurtopptrekker Jacopo Guarnieri er begge med.

Det samme er østerrikeren Marco Haller.

- Edvald kan spurte, og det samme gjelder flere andre. Men Caleb er nok den største trusselen. Jeg har et godt lag her for spurtene. Derfor er jeg ikke så nervøs med tanke på det. Jeg føler jeg har litt kontroll på det hele, men man vet jo aldri.

Åpner for sammendraget En ting man ikke har kontroll på er været. Tirsdag var det meldt 25 centimeter snø i området mellom Tuddal og Svineroi.

Det gjorde at Vegvesenet stengte veien for all ferdsel, og det sår tvil om det som egentlig om den ene av rittets to fjelletapper.

Om fredagens etappe blir omgjort, øker også Stavanger-mannens sjanser til å henge med i sammendraget.

- Planen er først og fremst å vinne etapper, hvis ikke vi slipper å sykle opp på det fjellet, da, sier Kristoff.

- Så nå tvinner du tomler for at det blir endringer?

- Ja, det er greit for meg om det er snø oppå der, så blir målet litt lengre ned.

- Hvor aktuelt er det å blande seg inn i sammendraget, tror du?

- Det har nok litt å si med vindretning også. Den målgangen på Geilo går ganske mye opp på slutten. Vanligvis tror jeg det blir for tøft, og at jeg ikke er med i sammenlagtkampen. Slik har det alltid vært i dette rittet. Jeg har røket ut den hardeste dagen, men har jeg gul trøye skal jeg prøve. Det er hardt mot Rjukan og, selv om det er ned igjen til mål.

PS! Årets Tour of Norway arrangeres fra 20.-24.-mai. Den første etappen går onsdag mellom Årnes og Sarpsborg.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!