<strong>KAN SKJE IGJEN:</strong> Alexander Kristoff vant Milan - Sanremo for to uker siden. I dag håper han på nytt spurtoppgjør i Flandern rundt. Foto: Jean Christophe Magnenet, AFP / NTB Scanpix
KAN SKJE IGJEN: Alexander Kristoff vant Milan - Sanremo for to uker siden. I dag håper han på nytt spurtoppgjør i Flandern rundt. Foto: Jean Christophe Magnenet, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Kristoff gambler på spurt i Flandern rundt i dag

- Jeg kan vinne. Det så alle i Milano - Sanremo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Flandern rundt med Hushovd, Boasson Hagen og Kristoff direkte hos Procycling.no!

KORTRIJK (procycling.no) - For min del handler det om å sitte foran i feltet, henge med, prøve så godt jeg kan å holde hjulet når de beste angriper. Men jeg tviler litt på at jeg klarer tempoet til typer som Cancellara opp siste bakke, sier Alexander Kristoff til procycling.no

- På den andre siden er det godt mulig å kjøre inn det tapte mot slutten hvis jeg havner i en kjøresterk gruppe.

Det er sen lørdag ettermiddag i Kortrijk, noen mil fra startbyen i Flandern, Brugge. Kristoff har nettopp avsluttet et møte med manageren om veien videre i karrieren da han møter procycling.no.

- Har det skjedd noen forandringer etter du vant Milano-Sanremo?

- Ikke foreløpig, men det er ikke sikkert laget vil forlenge. Vi kommer jo selvfølgelig til å be om mer penger i forhandlingene, sier Kristoff.

Det er alt han har å si om veien videre; Nå er det Flandern rundt som gjelder.

- Det blir et hardt løp, og jeg er forberedt på å gi alt jeg har, gå skikkelig i kjelleren, sier Kristoff.

Best i Flandern «Dyret fra Storhaug» sier det er lite som skiller et av sesongens hardeste løp fra andre i starten. Så blir det bare verre og verre.

- Det er fullt kjør inn mot bakkene, ryttere som prøver å støte fra over toppen. Det er et hardt løp, som det er vanskelig å få skikkelige avstander i. Sånt sett kan det ofte være sløsing med krefter å prøve å støte fra feltet. Hushovd har jo gått hardt ut og sagt han skal kjøre offensivt, prøve seg i brudd, men det er vanskelig få en god luke i løp som Flandern, sier Kristoff.

For ganske nøyaktig ett år siden kjørte Kristoff inn til en fjerdeplass i Flandern rundt. Noen uker tidligere ble han nummer åtte i Milano-Sanremo.

- Er du egentlig best i løp som Sanremo eller Flandern rundt?

- Før denne sesongen, har jeg alltid kjørt best i Flandern. Svaret får vi i morgen, sier Kristoff.

Tre prosent Kristoff Fabian Cancellara, Peter Sagan og Tom Boonen har til kjedsomhet blitt nevnt som favorittene til søndagens ritt. Like bak troikaen nevnes Kristoff som den kanskje største «underdogen».

- Jeg ser jeg er mer med i diskusjonen enn før. Selv mener jeg ikke er en av de store favorittene, men jeg kan vinne. Det så alle i Milano-Sanremo. Uansett hadde jeg ikke satset hele lønnen min på at jeg vinner Flandern, sier Kristoff.

- Bare halve?

- Kanskje tre prosent, sier Kristoff.

• Følg Flandern rundt med Hushovd, Boasson Hagen og Kristoff direkte hos Procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer