Tour de France:

Kristoff gir egen Tour de France strykkarakter etter den fjerde etappen

– Fra dag én har jeg ikke følt meg så bra, sier UAE-rytteren.

IKKE FORNØYD: Det ble en tung Tour de France for Alexander Kristoff. FOTO: Chris Graythen/Getty Images
IKKE FORNØYD: Det ble en tung Tour de France for Alexander Kristoff. FOTO: Chris Graythen/Getty ImagesVis mer

PARIS (procycling.no): Symptomatisk nok endte jakten på den etterlengtede etappeseieren i årets Tour de France med et «gir på skeivå» på den siste runden inne på Champs-Élysées.

Dermed måtte Alexander Kristoff skuffet trille inn til mål 51 sekunder etter at Caleb Ewan tok sin tredje etappeseier i årets tour.

– Jeg er skuffa. Jeg føler alt som kunne gå galt, har gått galt. Det er vel Murphys law det. Jeg føler ikke jeg har hatt helt medgang, sier han til det norske mediekorpset utenfor UAE-bussen.

Oppsummeringen av årets ritt var av det brutale slaget.

Jeg synes det har gått ganske trått. Første dag fikk jeg magesjau. Jeg vant nesten en spurt etter et godt samarbeid med Jasper, men siden har ingenting funket. Etter andreplassen vil jeg si stryk. Heldigvis har jeg en andreplass, så det er i hvert fall noe, sier Kristoff.

Hvor lenge har du følt at du ikke har vært i toppform?

– Siden dag én. Jeg følte meg fin før den første etappen.

– Jeg følte jeg kom i fin form inn til Tour de France, men fra dag én har jeg ikke følt meg så bra. Men jeg startet med full magesjau også, så det kan ha noe med saken også.

Små detaljer har gitt store utslag

Heldigvis følte han seg også bedre på den avsluttende etappen i touren. I Alpene slet han virkelig og etter målgang på Val Thorens var det tydelig at noe ikke var som det skulle i UAE-leiren.

Siden har det blitt spekulert i hva det skyldes. Mens Sven Erik Bystrøm sier at de ikke har fått noen ny sportsdrikke, nøyer en smilende Kristoff med å si «ingen kommentar» til den norske pressen.

– Jeg føler vi har en god tone innad i laget. Vi har tatt det internt og prøvd å oppsummere hva som gikk galt. Jeg tror vi har funnet ut av det, så det skal ikke være et stort problem videre. Det har uten tvil vært et skuffende Tour de France. Vi ryttere hadde forventet mer, og det samme gjelder sponsorer og støtteapparat. Nå blir det bare å samle seg, jobbe hardt og så kommer det heldigvis et VM, sier Kristoff.

(artikkelen fortsetter under)

NÆR: Alexander Kristoff fulgte Elia Viviani til døren på den fjerde etappen, men italieneren var så vidt foran. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
NÆR: Alexander Kristoff fulgte Elia Viviani til døren på den fjerde etappen, men italieneren var så vidt foran. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

– Jeg kan si såpass mye at det har ingenting med mengder eller hva vi har spist. Det har det ingenting med. Hadde det vært så enkelt så hadde vi funnet ut av det for lengde siden. Det er nok litt mer innviklet enn som så, men det er for tidlig å konkludere med hva som har gått feil nå. I toppidretten er det selvfølgelig små detaljer som er viktig, men vi kan ikke skylde på det ene og alene, sier Bystrøm.

– Jeg føler ikke vi har prøvd så mye nytt. Det er små detaljer, som kan gi store utslag, mener Kristoff.

Har fått kuttet ut problemet de siste dagene

– Det har vært mye trøbbel. Mye trøbbel som har gitt fysiske konsekvenser. Det har han klart å identifisere årsaken til. Det kan man løse, så det positive er at man går ut av Tour de France med en følelse av det er masse potensiale som man ikke har fått vist. Da man har egentlig en god følelse foran høstsesongen, sier trener Stein Ørn.

Han har en langt mer positiv følelse nå, etter at man har funnet ut av problemet og kuttet det ut.

Han fikk gjort noe med det de siste dagene, så følelsen var mye bedre i dag, sier Ørn om stesønnen.

– Man har hatt en mistanke underveis, så har man klart å identifisere det med sikkerhet. Da kan man eliminere det, men det blir selvfølgelig litt sent i Tour de France.

Raskt tilbake i konkurranse

Allerede neste helg fortsetter Kristoff sesongen med Prudential RideLondon-Surrey Classic, et ritt han vant i 2017. Deretter kommer også EM i Alkmaar helga etterpå, mens det store målet for høsten er VM i Yorkshire.

Kristoff selv tror han skal være fin igjen til neste helg. Ørn frykter det kanskje kan komme litt tidlig, men han tror eleven har fått et godt fundament å bygge på inn mot VM-fellesstarten 29. september.

– Konsekvensene har vært at det har vært en veldig tung Tour de France, bokstavelig talt. Mye tyngre enn han vanligvis ville fått, en mye tyngre belastning. Det positive er at han har fått kjørt en skikkelig høydesamling her på slutten nå. Det er et veldig godt fundament å bygge videre på. London kommer kanskje litt tidlig, men det blir veldig bra for høsten utover.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!