Kristoff gir seg selv favorittstempel

Men bare om han henger med over VM-bakkene.

OFFENSIV: Alexander Kristoff har hatt en strålende sesong og nedjusterer ikke målene i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OFFENSIV: Alexander Kristoff har hatt en strålende sesong og nedjusterer ikke målene i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

ASTORGA (procycling.no): - Jeg tror det er mulig å henge med til mål, men det blir i så fall på hengende håret, smiler Alexander Kristoff.

I samtale med procycling.no deler 27-åringen hva han tenker om vinnersjansen i søndagens 254,8 kilometer lange VM-fellesstart. 14 runder skal sykles i løypa. Det norske laget har nå fått testet veiene.

- Det kommer selvfølgelig til å gå noen i den siste bakken på de siste rundene. Da spørs det om vi kan tette luka på vei nedover igjen. Det er ikke langt til mål med bare 1,5 kilometer. Jeg ser ikke helt hvordan vi eventuelt skal tette den luka på sisterunden. Men vi vet jo heller ikke hva som skjer foran. Hvis de ikke samarbeider må vi sørge for å fortsatt henge med der.

- Det er mye som skal gå riktig vei. Men for meg er det så klart også mye som har gått riktig vei i år, og da kan det fort gjøre det igjen, sier Kristoff til procycling.no.

Siddisen anser det som mulig å hente inn en liten luke framover etter den siste stigningen. Selv med bare to hjelperyttere. Men da bør ikke lagkompisene ha slitt for å tette luker tidligere i løpet.

Gryende form
Kristoff forteller at han har vært i enda bedre form tidligere i år. Likevel føler han at ligger over gjennomsnittsformen for sesongen.

Øktene de norske gutta har hatt de siste dagene viser at også Edvald Boasson Hagen er på gang. Rudsbygdingen og Kristoff slo hverandre tre ganger hver på «dragene» de gjorde på trening onsdag.

- Det blir spennende å se hvordan han kjører i løpet her. Det hadde så klart vært en stor fordel for meg hvis vi begge henger med på slutten. Samtidig så tror jeg Edvald i form henger bedre med i en slik løype enn meg, sier Alexander Kristoff.

Han utelukker heller ikke at Lars Petter Nordhaug kan utrette noe stort i Ponferrada. Kristoff mener Tønsberg-syklisten er kapabel til å henge seg på dersom de sterkeste rytterne skaffer seg en luke på de siste rundene.

- Hvis Edvald og jeg ikke henger med kan Lars Petter følge etter de beste. Han har en bra avslutning, selv om ikke alle vet om det. Det kan egentlig gå veien for alle. Det kommer vedig an på løpsutviklingen, påpeker vinneren fra Milano-Sanremo.

- Oppløpet passer meg
Kristoff maktet ikke å kjempe om seieren i de canadiske Grand Prix-løpene i Québec og Montréal for to uker siden.

Løypene der er sammenlignbare med hva som venter i Ponferrada, men visse ting taler mer for Stavanger-mannen på de spanske veiene.

- Oppløpet her passer mye bedre for meg enn dem i Canada. Bakken mot slutten er også lettere enn i Montréal. Hele løypa er kanskje litt tyngre enn i Québec, men her er avslutningen lettere.

- Hvis jeg henger med til slutt, ser jeg på meg selv som den kanskje største favoritten. Det store spørsmålet her er jo om jeg klarer det, sier Kristoff.

Katjusja-profilen betegner bakkene i løypa som lettere enn han fryktet, men mener også det er mindre muligheter til å hvile seg mellom stigningene enn han ventet seg.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)