Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff gjør som Hushovd

Det kan gi flere NM-gull.

LAGEIER: Alexander Kristoff har kjøpt opp elitesatsingen i Stavanger, Team Øster Hus-Ridley. Det gir ham hjelperyttere i NM, mot at han hjelper dem med løpskalender og bidrar mer til treningsmiljøet i hjembyen. FOTO: Einar Oliver Landa
LAGEIER: Alexander Kristoff har kjøpt opp elitesatsingen i Stavanger, Team Øster Hus-Ridley. Det gir ham hjelperyttere i NM, mot at han hjelper dem med løpskalender og bidrar mer til treningsmiljøet i hjembyen. FOTO: Einar Oliver Landa Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff går inn på eiersiden av Stavanger-baserte Team Øster Hus-Ridley.

Katjusja-proffen blir dermed enda mer delaktig i laget som huser flere av hans faste treningskamerater.

I løpet av årets sesong var 27-åringen med å åpne proffdøren for Sven Erik Bystrøm, som signerte for Katjusja i sommer.

Slik skal han bidra
Nå skal han bidra ytterligere for at Øster Hus skal ta nye steg.

- Det kan bli lettere for dem å få tak i sponsorer og lettere å få invitasjoner til ritt i utlandet, sier Kristoff til procycling.no.

- Kommer du til å bidra aktivt med å skaffe dem invitasjoner til ritt?

- Arrangørene kan i alle fall ringe til meg, og da kommer jeg til å anbefale laget. Men det er ikke slik at jeg kommer til å sette opp rittprogrammet. Det er det fortsatt Roy Hegreberg (sportsdirektør i Øster Hus-Ridley, vår anm.) og de andre i støtteapparatet som gjør. Det blir ikke noen voldsomme forandringer sånn sett.

Det var Kristoff selv som ønsket en formell kobling mellom ham og laget. 27-åringen bor i Stavanger og trener ofte sammen med de andre rytterne fra området. Kristoffs stefar og trener, Stein Ørn, er også trener for flere av rytterne i Øster Hus-Ridley.

Les også: Hva er det med sykkelmiljøet i Stavanger?

Årets Milano-Sanremo-vinner kommer ikke til å sponse laget økonomisk, men står bak garantien i lik grad som de andre eierne.

Får ekstra hjelp i NM
Selv om det ikke blir de store endringene, gleder Kristoff seg over å få en liknende rolle som det Thor Hushovd har i Team Sparebanken Sør.

- Det er litt morsomt å være med på eiersiden. Jeg må kanskje passe på rytterne litt mer, og sørge for få dem med ut på trening når alle er hjemme.

- Tror du det blir en ekstra motivasjon for dem?

- De vet jeg kommer til å bry meg om hvordan de trener, så kanskje de trener enda litt bedre.

For Kristoff blir kanskje NM det største plusset ved den nye ordningen. Selv om han også tidligere har fått hjelp av Øster Hus-rytterne, er det nå ingen tvil om at han kommer til å få hjelp under de kommende norgesmesterskapene.

Med kun én norsk hjelper i Katjusja, kan det komme godt med.

- Det er positivt i et ritt som NM, fordi der har jeg ellers ikke noe lag å støtte meg på. Nå får jeg hjelp av litt flere, og da får man også flere strenger å spille på. Når jeg er med på eiersiden, har laget en grunn til å hjelpe meg.

Sportsdirektør i Øster Hus-Ridley Roy Hegreberg er selvfølgelig henrykt over at laget får en av verdens fremste sykkelstjerner med på eiersiden.

Vil skape flere proffer
Han tror Kristoffs inntreden som eier i laget kommer til å slå positivt ut for alle parter.

- Det å bruke Alexander overfor sponsorer og i sponsormarkedet kommer til å heve verdien av laget. Internasjonalt sett kan det få betydning for hvilke ritt vi får lov til å sykle, sier sportsdirektør Roy Hegreberg til procycling.no.

- For oss er det en veldig god kobling, samtidig som det er naturlig siden han trener med rytterne våre nesten hver dag. Det er en vinn-vinn-situasjon.

Øster Hus produserte i år sin første proffrytter, da Sven Erik Bystrøm skrev under for Katjusja.

Med hjelp fra Alexander Kristoff, kan det komme enda flere i årene som kommer.

- Det gjør det i alle fall ikke vanskeligere med Alexander på eiersiden. Vi har bevist i år at vi har en naturlig kobling til proffverden, og det er også Alexanders ønske. Vi har flere ryttere som har potensiale til å ta steget ut neste år. Det å kjøre på laget til Alexander er i alle fall ikke negativt, slår Hegreberg fast.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media