<strong>UHARMONISK:</strong> Torsten Scmhidt og Alexander Kristoff virker ikke å være helt på bølgelengde når det gjelder formutviklingen til nordmannen. FOTO: Kjetil Anda, procycling.no
UHARMONISK: Torsten Scmhidt og Alexander Kristoff virker ikke å være helt på bølgelengde når det gjelder formutviklingen til nordmannen. FOTO: Kjetil Anda, procycling.no Vis mer

Sykling:

Kristoff har utsatt formtoppen etter ønske fra Katusha-Alpecin

- Kanskje har vi utsatt det så langt at det ikke kommer noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZOTTEGEM (procycling.no): En skuffet Torsten Schmidt fyrte i går av en kraftsalve i retning Alexander Kristoff og trener Stein Ørn, etter en skuffende 7.-plass under De Panne-åpningen.

- Jeg vet ikke hva som er galt med Alex, jeg er ikke treneren hans. Men når du ikke vinner sykkelritt, og du ikke har uhell, går det ikke på annet enn kapasitet. Resultatene i år taler for seg, uttalte tyskeren overfor procycling.no ved lagbussen.

Det er på det rene at Katusha har presset på for at 29-åringen skal nå formtoppen enda tettere på Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Slik det har fortonet seg de siste ukene er Kristoff litt på defensiven, og er nødt til å gjennomgå en formmessig forvandling om han skal ha håp om å følge Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert og Oliver Naesen inn til målområdet i Oudenaarde førstkommende søndag.

Ønsket ikke å endre treningen

Foran den første spurtetappen i De Panne, virket verken Schmidt eller Kristoff helt fornøyd med tingens tilstand - uten at noen av dem var spesielt ivrige på å tegne et bilde av hva som har foregått i kulissene fram mot årets to viktigste klassikere.

- Katusha har ment at jeg har vært for tidlig i form andre år. Jeg har vunnet mye i starten, og så har det gått litt dårligere utover. Vi har prøvd å utsette det litt, men kanskje har vi utsatt det så langt at det ikke kommer noe? Jeg vet ikke, sier Kristoff til procycling.no med en lurt smil om munnen.

- Var du og Stein gira på ikke å gjøre noe med opplegget?

- Jeg har følt at det har fungert bra før, og hadde ikke lyst til å gjøre så mye forskjellig. Vi har også prøvd å trene mer styrke for å holde spurtene bedre. Det kan også ha litt å gjøre med at formen ikke er på topp. Vanligvis har jeg kuttet styrketreningen én måned tidligere, sier han.

Trenerens Facebook-innlegg forduftet

Styrketrening foran spurtene og senere formutvikling til klassikerne tyder på at Katusha ikke var helt fornøyd med 2016-sesongen, og ønsket seg flere enn de 13 seierne han noterte seg for i fjor.

I den magiske 2015-sesongen var tallet 20.

Trolig fikk trener Ørn med seg bredsiden for Schmidt, for tirsdag kveld la han ut følgende status inne på Facebook-gruppa Team Kristoff:

- Alexander kjører et bra løp på den første etappen av De Panne 2017. Men han gjør en fatal taktisk bommert i fasen før Gilbert stikker på Muur´en. Uten å røpe for mye, så kjørte Alexander høyere snitt (wattverdier) i år enn på etappen han vant i fjor: På 1 minutt kjørte han 20 watt mer, mens på 1 time kjørte han 30 watt mer i år, skrev Ørn.

Meldingen har senere blitt fjernet.

Schmidt om Kristoff: - Han er en iherdig fyr

procycling.no snakket med Schmidt på nytt foran starten på den andre etappen.

Da valgte sportsdirektøren i Katusha å stille seg bak treningsopplegget til Stavanger-mannen.

- Er Katusha fornøyde med treningen hans?

- Ja, han er iherdig fyr. Han trener alltid hardt foran disse rittene. Det har fungert i alle år, og vi har ikke endret noe på opplegget eller rittprogrammet hans. Jeg synes ikke dette er noe vi trenger å snakke om nå.

«Nei, nei, nei, nei, nei»

Kristoff sier til procycling.no at Katusha har «pushet ham litt i alle retninger» foran årets sesong.

- Det er ikke noe konflikt mellom dere?

- Nei, foreløpig ikke.

Konfrontert med at det «foreløpig ikke» eksisterer noen konfikt mellom Kristoff og Katusha, svarer Schmidt:

- Nei, nei, nei, nei, nei.

- Han prøver å treffe litt senere med toppformen denne sesongen, stemmer det?

- Jeg håper han er bra på søndag. De Panne vil hjelpe ham. Det er et fint ritt å komme seg i riktig rytme foran Flandern. Det har fungert fint tidligere. Så får vi se når søndagen kommer.

Forhandlinger venter

De litt uklare signalene fra Katusha-leiren sammenfaller med kontraktsforhandlinger de kommende ukene.

Partene sier at de foreløpig ikke har satt seg ned ved bordet for å prate.

- Dette er businessdelen av det, nå er det det sportslige det dreier seg om. Det er en viktig periode både for ham og laget sportslig sett. Men dette vil vi snakke om senere i rolige omgivelser internt i laget, sier Schmidt.

- Men du vil ha ham er neste år også?

- Alex er en veldig god rytter. Jeg tror alle ønsker å ha ham på laget sitt.

Kristoff bekrefter at samtalene foreløpig ikke har startet. Når vi spør ham innblandingen fra Katusha i treningsopplegget hans er uheldig i sesongen han også er på vei ut av kontrakt, svarer han:

- Jææ, men resultatene teller ikke bare ett år, så jeg regner med det er lag som er interessert, uansett.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer