Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff hjalp lagkamerat til sammenlagtseier

Van Avermaet vant Tour de Wallonie.

MER BMC-SUKSESS: Cadel Evans vant Tour de France sammenlagt søndag. I dag fulgte Greg Van Avermaet opp med både etappeseier og sammenlagtseier i Tour de Wallonie.Foto: SCANPIX/EPA/PETER DECONINCK
MER BMC-SUKSESS: Cadel Evans vant Tour de France sammenlagt søndag. I dag fulgte Greg Van Avermaet opp med både etappeseier og sammenlagtseier i Tour de Wallonie.Foto: SCANPIX/EPA/PETER DECONINCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Kristoff fikk rollen som hjelperytter på den siste etappen av Tour de Wallonie og hjalp Greg Van Avermaet til både etappetriumf og sammenlagtseier.

Den norske BMC-rytteren har spurtet inn til både annenplass og tredjeplass i rittet de siste dagene. Men på siste dag onsdag ble all energi brukt til å hjelpe lagkameraten.

Den belgiske hjemmefavoritten Greg Van Avermaet takket for hjelpen med å vinne den 5. etappen og sikre en ny sammenlagtseier for BMC-laget. Lagets største stjerne, Cadel Evans, gikk i helgen helt til topps i sammendraget i Tour de France.

- Greg vant etappen og sammenlagt. Stolt over å være en del av BMCs lag i Tour de Wallonie, skriver Kristoff på Twitter.

Den siste etappen ble avsluttet på brustein, noe som ikke er den norske spurtspesialistens spesialitet. Van Avermaet overbeviste imidlertid med å stå imot angrepet fra hans nærmeste konkurrent, Vacansoleil-rytteren Joost van Leijen. Van Avermeaet vant rittet med fire sekunders margin.

(NTB)