HJELPERE PÅ PLASS: Alexander Kristoff (til venstre) får med seg viktige Marco Haller på onsdagens Tour de France-etappe. Her er den norske stjernen avbildet sammen med Luca Paolini, en annen viktig hjelperytter i Katjusja. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HJELPERE PÅ PLASS: Alexander Kristoff (til venstre) får med seg viktige Marco Haller på onsdagens Tour de France-etappe. Her er den norske stjernen avbildet sammen med Luca Paolini, en annen viktig hjelperytter i Katjusja. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Kristoff-hjelper fortsetter Tour de France

Meldt klar etter sjekk på sykehus.

ARRAS (procycling.no): Katjusja og Alexander Kristoff har fått en gladmelding før etappestarten i Tour de France onsdag: Den viktige hjelperytteren Marco Haller stiller på den flate etappen fra Arras til Amiens.

Haller har rollen som nordmannens nest siste opptrekker før spurtene, og kan få en sentral rolle i Kristoffs jakt på etappeseier på tourens femte dag.

- Han føler seg mye bedre i dag. Vi får se hvordan han føler seg i sidevinden. Vi håper han kan bidra i et spurtopptrekk. Hvis ikke, så blir det Luca Paolini og Jacopo Guarnieri som gjør den jobben, forteller sportsdirektør Torsten Schmidt i Katjusja til procycling.no.

Mange forventer en massespurt om seieren på tourens mest opplagte etappe for spurtlagene hittil.

Etter tirsdagens ferd over brosteinen i Belgia og Nord-Frankrike ble Haller sendt rett til sjekk på sykehus. Håndleddet østerrikeren skadet i massevelten mandag plaget ham såpass mye at det var usikkert om han kunne starte den femte etappen.

- Han følte seg ikke bra i dag. Jeg tror kanskje han har røket noe i håndleddet, så vi får se om han starter, uttalte Alexander Kristoff til Dagbladet etter gårsdagens etappe.

Nå gjenstår det å se om Haller er klar for oppgaven, eller om han trenger mer tid på å komme seg etter smellen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.